Tapahtumat

Lahti2017 MM-kisaviikot

Tuo kisavieraasi Sibeliustaloon! Hiihtolajien MM-kisat lähestyvät ja kisahuuma täyttää kaupungin! Sibeliustalo palvelee kisojen kunniaksi laajennettuina aukioloaikoina - olemme avoinna molempina kisaviikkoina 20.2.-5.3. maanantaista sunnuntaihin! Arkisin ovet ovat avoinna klo 8-18, lauantaisin klo 9-18 ja sunnuntaisin klo 10-17.

 

SYÖMÄÄN JA HERKUTTELEMAAN

TALVILOUNAS
on katettu Ravintola Lastuun ma-pe klo 11-15. Päiväkohtaiset menut löytyvät valikosta sivun alaosasta.

Lounasbuffet 11,90 € (sisältyy lämpimät ruoat, keitto, salaattibuffet, leipä, levite, jäävesi, pikkumakea sekä kahvi tai tee)
Salaattibuffet 7,90 € (sisältyy salaattibuffet, keitto, leipä, levite, jäävesi, pikkumakea sekä kahvi tai tee)

KISABRUNSSI
tarjoillaan kisaviikkojen lauantaina klo 11-15 hintaan 16,90 €. Brunssien menut löytyvät valikosta sivun alaosasta.

TALVISEN TUNNELMALLINEN KAHVILA
on avoinna ma-la klo 9-18 ja sunnuntaisin klo 10-17. Poikkea jääkävelyltä hetkeksi istahtamaan talviterassin taljalle ja hörppimään kuumaa glögiä!

 

TUTUSTU TALOON

Maaliskuussa 17 vuotta täyttävä Sibeliustalo on näyttävä ja kaunis niin sisältä kuin ulkoakin. Konserttisali on valittu yhdeksi maailman kauneimmista (Die Welt, 30.12.2016).

Kisojen aikana on hieno mahdollisuus osallistua opastetulle talokierrokselle. Kierros kestää n. 45 minuuttia ja sen aikana kuullaan mm. Metsähallin tähtitaivaan tarinasta ja Pääsalin mielenkiintoisista kaikuovista ja kaikukammioista. Taloesittelyt järjestetään sekä suomeksi että englanniksi.

Taloesittelyt maanantaina 27.2. klo 14 ja lauantaina 4.3. klo 11.
8 € / aikuiset
7 € / eläkeläiset & opiskelijat
5 € / lapset (6-17v.)

Maksu paikan päällä käteisellä tai kortilla.

 

LUMOUDU SIBELIUKSESTA

Sibelius Finland Experience on matka Sibeliuksen musiikkiin ja Suomeen. Juonnettu konsertti on vaikuttava ja viihdyttävä, alle tunnin kestävä kokemus joka on soitettu Sibeliustalon konserttiuruilla ja visualisoitu Suomi-kuvilla sekä väreillä. Kuvituksesta löytyy suomalaisen design ikoni professori Erik Bruunin kädenjälki. Hänen tuotantonsa on avain suomalaiseen luontoon ja mieleen – aivan kuten Jean Sibeliuksen sävellykset.

Vesa Koskimaa, urut
Vesa Ruotonen, juonto

Esitys sopii kaikenikäisille.

Sibelius Finland Experience järjestetään Sibeliustalon Pääsalissa maanantaina 27.2. klo 13. Liput 20 / 15 €.

 

FANFAARI LAHDEN HIIHDON MM-KISOIHIN

Sinfonia Lahti on kisahengessä mukana torstaina 23. helmikuuta sinfoniakonsertillaan, jonka avaa Einojuhani Rautavaaran vuoden 1978 vastaaviin kilpailuihin säveltämä fanfaari. Konsertin solistina esiintyy Nikolai Demidenko solistiteoksenaan Nikolai Medtnerin pianokonsertto nro 2, jonka säveltäjä on omistanut Sergei Rahmaninoville.

Medtnerin toinen pianokonsertto (1927) on 1900-luvun parhaita konserttoja: ensimmäisen osan rytminen energia on ehtymätön, keskiosan melodinen ja harmoninen lämpö ei jää yhtään jälkeen Rahmaninovista, ja finaali etenee jännittävässä kaksijakoisen marssin ja kolmijakoisen valssin päällekkäisyydessä.

To 23.2. klo 19 Sibeliustalo
Dima Slobodeniouk, kapellimestari
Liput
30 / 25 / 23 / 20 / 8 €
Tarjous kisalipulla: liput 10 €!

 

SANKARIT NÄYTTELYSSÄ

Lahden Taidegraafikot kutsuu lahtelaisia yläkouluja toteuttamaan Sankarit-näyttelyä. Kuvataiteiden luokilta mukaan otetaan sadan opiskelijan työt Miniprint-teemalla juhlistamaan satavuotiasta Suomea.

Sankarit-näyttelyssä tutkitaan suomalaisen sankaruuden myyttiä. Onko sankari aina voittaja? Mistä rakentuu kansallinen identiteettimme: mistä syntyy sisu? Mitä on arjen sankaruus? Miten sankarius on löydettävissä itsestä? Ketkä itse asiassa ovat tämän päivän sankareita? Enkä ketkä ovat todelliset sankarit vuonna 2017?

Näyttely on esillä Sibeliustalon Puusepän Verstaalla 21.2.-5.3. Sibeliustalon aukioloaikoina. Näyttelyyn on vapaa pääsy.
 

Talvilounaan menu 20.-24.2.

Maanantai 20.2.
Hirvikeittoa L, G
Naapurin maalaiskanaa, tummaa timjamikastiketta ja peruna-juuresgratiinia L, G
Kaalikääryleitä ja puolukkaa L

Tiistai 21.2.
Kantarellikeittoa L, G
Salviavoissa paistettua maksaa, skånen perunoita ja tummaa pekonikastiketta L, G
Paahdettuja punajuuria ja pinaattikreemiä L, G

Keskiviikko 22.2.
Borssikeittoa M, G
Paistettua kirjolohta, kukkakaali-ohrattoa ja sitruunamajoneesia L
Nokkoslasagnea ja mustaleimaa L

Torstai 23.2.
Kalaseljankaa ja smetanaa L, G
Maatila-Liha Merosen makkaroita, oluessa haudutettua kaalia ja Sibeliustalon konjakkisinappia
Kasvispihvejä, porkkana-voiviinikastiketta ja ruohosipuliperunoita L, G

Perjantai 24.2.
Koskenlaskija-porokeittoa M, G
Paistettuja silakoita, kevätsipulismetanaa ja perunamuusia L
Luomu siitakesienimuhennosta ja hunajalanttuja L, G

Talvilounaan menu 27.2.-3.3.

Maanantai 27.2.
Lipstikkakeittoa L, G
Riistakäristystä, viskipuolukkaa ja perunamuusia L, G
Rakuunaporkkanamuhennosta ja lehtikaalipestoa L, G

Tiistai 28.2.
Maa-artisokkakeittoa M, G
Naapurin maalaiskanaa, kurpitsa-perunapaistosta ja salviakastiketta M, G
Kukkakaali-mustaleimagratiinia L, G

Keskiviikko 1.3.
Lohikeittoa M, G
Lihapullia, viskipippurikastiketta ja uunijuureksia L, G
Punajuuricurrya ja paistettua ohraa M

Torstai 2.3.
Suppilovahverokeittoa L, G
Paistettuja muikkuja, perunamuusia ja tillikreemiä L
Härkäpapupihvejä ja luomu linssimuhennosta L

Perjantai 3.3.
Koskenlaskija-nokkoskeittoa L, G
Vetikon tilan häränrintaa, rosmariinikastiketta ja valkosipuliperunoita L, G
Pitkään hautunutta kaalipataa L, G

Lauantain Kisabrunssin menu

Lauantai 25.2.
Monipuolinen raikas alkuruokapöytä
**
Yrttijuustokeittoa
Liha Merosen palvattua possua ja braatvurstia
Hiillostettua kirjolohta
yrttikasviksia
Valkosipuli-yrttiperunoita
**
Sitruuna pannacotta ja salmiakkimoussea

Lauantai 4.3.
Monipuolinen raikas alkuruokapöytä
**
Hirvikeittoa
Vorschmackia
Lohi-fenkolipaistosta ja aniskermaa
yrttikasviksia
valkosipulilla ja parmesaanilla maustettua perunamuusia
**
Mustikkapiirakkaa ja viski-vaniljakastiketta