Torstai, huhtikuu 25, 2019 - 19:00

Egotrippi & Sinfonia Lahti

Egotrippi ja Sinfonia Lahti esiintyvät yhdessä

Egotrippi yhdistää voimansa useiden kaupunginorkestereiden kanssa loppuvuodesta 2018 ja jatkaa näitä konsertteja myös ensi vuoden puolella. Konsertit jatkavat Egotrippi -yhtyeen 25-vuotisjuhlakiertueen ”Aina matkalla jonnekin” yhteisesiintymisiä sinfoniaorkestereiden kanssa. Kiertueen esiintymiset Helsingin Juhlaviikoilla Tapiola Sinfoniettan kanssa saivat erinomaisen vastaanoton ja konsertit olivat loppuunmyytyjä.

Tuplaplatinaa, platinaa ja kultaa uransa aikana myynyt Egotrippi tunnetaan muun muassa hiteistään Älä koskaan ikinä, Matkustaja ja Unihiekkaa. Ainutlaatuisen illan aikana kuullaan noin 20 kappaleen kirjo Egotripin laajasta tuotannosta orkesterisovituksina. Egotripin kitara- ja lauluvetoinen pop- ja rock- musiikki yhdistettynä sinfoniaorkesterin laajaan äänimaisemaan nostaa kappaleet uudelle tasolle. Konserttikokonaisuuden taiteellisena johtajana toimii Pessi Levanto.

Sovituksia ovat hänen lisäkseen kirjoittaneet alansa parhaat tekijät Marzi Nyman, Lasse Enersen, Arttu Takalo, Anssi Växby ja Sami Pitkämö. Kapellimestarina toimii Porissa, Kuopiossa, Turussa, Oulussa ja Lahdessa Antti Rissanen.

Egotripin Knipi summaa yhtyeen tuntemuksia: ”Yhteistyö ison orkesterin kanssa on ollut meille aivan uutta, ja niinpä nämä konsertit ovat olleet suuri askel tuntemattomaan. Odotan jännityksellä, mutta erittäin suurella innolla tulevia keikkoja yhdessä Pessi Levannon ja Antti Rissasen kanssa. Jo nyt tehdyt yhteiset esiintymiset Helsingin Juhlaviikoilla saivat ihoni kananlihalle.

Halusimme toteuttaa tämän kaiken kunnianhimoisesti. Annoimme suuresti arvostamillemme sovittajille vapaat kädet ja Pessi Levannolle täydet valtuudet toimia taiteellisena johtajana. Halusimme pistää itsemme likoon niin, että sovituksiin tulisi jotain uutta ja suurta, kappaleen perusajatuksen pysyessä uskollisena alkuperäiselle. Ohjelmisto on mietitty hyvin tarkkaan. Mukana on luonnollisesti tunnetuimpia kappaleita mutta myös muutamia sellaisia helmiä, joita emme ole soittaneet vuosiin.

Pessi Levanto puolestaan kommentoi: ”Egotripin kappaleet ovat vahvoja, perinteiseen käsityöhön nojaavia pop-kappaleita, jotka tarjoavat sovittajalle runsaasti mahdollisuuksia käyttää orkesterin väripalettia mutta silti aina soittavat kuin itse itseään”.

Sibeliustalon ohjelmapäällikkö Samppa Rinne pitää musiikilliset raja-aidat ylittäviä yhteisesiintymisiä tärkeinä: ”Musiikin kuluttaminen on muuttunut, ja monet kuuntelevat sujuvasti niin rockia kuin klassistakin. Tämä konserttisarja on ollut menestys jo monessa kaupungissa ja olen hyvin iloinen saadessani yhtyeen nyt myös Sinfonia Lahden vieraaksi.

25-vuotisjuhlakiertueen vuonna 2018 aloittanut Egotrippi esiintyi ensimmäisen kerran vuonna 1993. Vuonna 2003 yhtye sai ensimmäisen kultalevyn albumillaan Matkustaja, ja vuotta myöhemmin julkaistu 20 suosikkia -kokoelmalevy myi jo platinaa ja Matkustaja-kappale palkittiin Emma-patsaalla vuoden parhaana kotimaisena kappaleena. Kuudennella albumillaan Vielä koittaa uusi aika bändi nousi ensimmäistä kertaa listaykköseksi. Vuonna 2008 julkaistu Maailmanloppua odotellessa palkittiin kolmella Emma-patsaalla. Egotrippiin kuuluvat Mikki Kauste, laulu ja koskettimet, Knipi, laulu ja kitara, Skele, kitara, Anssi Maasalo, basso ja laulu sekä Risto Niinikoski, rummut ja laulu.

Antti Rissanen on monialainen muusikko. Hänet tunnetaan niin pasunistina, säveltäjänä, sovittajana, opettajana kuin kapellimestarinakin. Rissanen valmistui musiikin tohtoriksi Sibelius-Akatemiasta keväällä 2015. Rissanen aloitti kapellimestariuransa jo 15-vuotiaana. Tämän jälkeen hän on vieraillut lukuisten suomalaisten orkestereiden kapellimestarina säännöllisesti.

Antti Rissanen on tuttu näky myös Sinfonia Lahden edessä.

Konsertin kesto n. 2 tuntia, sisältää väliajan.
 

Show & Dinner

Täydennä konserttielämystäsi Show & Dinner -paketilla! 99,50 €:n ruokailupaketti sisältää konserttilipun, maittavan illallisbuffetin Ravintola Lastussa ja naulakkopalvelun. Ruokailu alkaa klo 17.

Menu:
Kylmäsavulohta, mummonkurkkuja ja tillismetanaa L, G
Ilmakuivattua kinkkua, yrttisalaattia, parmesaania ja kirsikkatomaattia L, G
Tabbouleh-salaattia M
Vihersalaattia M, G
Luomusitruunalla marinoituja kasviksia M, G
Hummusta M, G
Yrttivinaigrettea M, G
Talon rosmariinileipää ja basilikalevitettä M
**
Paistettua Vesijärven kuhaa ja hollandaisea L, G
Tilliperunoita L, G
Lämmintä kasvissalaattia M, G

Ostitko jo lipun, maistuisiko VIP-kohtelu illallisineen? Ota yhteys ravintolaan: Marika.Haukkajarvi@sibeliustalo.fi

Konsertin järjestävät yhteistyössä Lahden Sibeliustalo ja Sinfonia Lahti.

Egotrippi ja TASO (Tampereen akateeminen sinfoniaorkesteri) Tampere-talo 25.11.2018

Egotrippi ja Pori Sinfonietta Promenadikeskus 29.11.2018

Egotrippi ja Kuopion kaupunginorkesteri Kuopion Musiikkikeskus 5.12.2018

Egotrippi ja Turun filharmoninen orkesteri Turun konserttitalossa 31.1.2019

Egotrippi ja Oulu Sinfonia, Madetoja salissa 6.2.2019

Egotrippi ja Sinfonia Lahti, Sibeliustalo 25.4.2019

Aikataulu ja liput

Päivä: To 25.04.2019 klo 19.00
Sibeliustalon Pääsali
Liput: 48,50 €
99,50 € / Show & Dinner

(sis. Lippu.fi:n palvelumaksun)

Väliaikatarjoilut Tilaamalla väliaikatarjoilut ennakkoon, pääsette nauttimaan kiireettömästä väliajasta.... Lue lisää
Kävijäinfo, Sibeliustalo Lahti
Aukioloajat Sibeliustalo on avoinna ma-pe klo 8-16 ja viikonloppuisin tuntia ennen tilaisuuden alkua.   Naulakkopalvelut... Lue lisää
Sibeliustalon päivittäinen lipunmyynti on siirtynyt kauppakeskus TRIO:n Lippu.fi myyntipisteeseen, Aleksanterinkatu 18 A, katutaso.... Lue lisää