Lahden Musiikkiluokat ja Tiirismaan musiikkilukio: Sydämeni laulu -konsertti

Torstai, toukokuu 7, 2015 - 19:00

Lahden Musiikkiluokat ja Tiirismaan musiikkilukio: Sydämeni laulu -konsertti

Suomalaisen musiikin juhlaa!
Suomalaista musiikkia; perinteisestä kansanmusiikista moderneihin suomalaisiin säveltäjiin – Sibeliusta unohtamatta. Sibeliustalon hyväntekeväisyyskonsertti 2015.

JUURET JA SIIVET

Lahden musiikkiluokat perustettiin Suomessa noin 50 vuotta sitten. Voimme ilolla kertoa, että tänä päivänä musiikkikasvatus Lahdessa on monipuolista ja toiminnallista. Opetus perustuu suomalaiseen sovellukseen Kodály-metodiikasta. Musiikinopetuksessa on vahva laulu- ja kuoroperinne, jonka seurauksena on puolen vuosisadan aikana saavutettu myös kansallisesti ja kansainvälisesti tunnustettuja tuloksia. Erilaiset esiintymiset kuuluvat musiikkiluokkalaisten arkipäivään.

YHTEISTYÖ ON ILOMME

Musiikkiluokat tekevät yhteistyötä Lahden musiikkiopiston ja Conciksen kanssa järjestäen soitonopetustoimintaa kouluissamme. Lotilan alakoulun jälkeen musiikkiluokkalaisten koulupolku jatkuu Tiirismaan yläkoulun musiikkiluokilla, jonka jälkeen oppilailla on mahdollisuus pyrkiä Tiirismaan musiikkipainotteiseen lukioon.

LOTILAN ALAKOULUN MUSALUOKAT

Jokaisella Lotilan koulun 3.-6. luokka-asteella on oma kuoronsa. Luokkakuorojen johtajina ja musiikkiluokanopettajina toimivat tällä hetkellä Terhi Hildén, Mia Kiiski, Maiju Kovanen, Jukka-Pekka Kuikka, Virve Puttonen ja Anu Taipale. Suurin osa kuoronjohtajistamme on Lahden musiikkiluokkien omia kasvatteja.

TIIRISMAAN LUKION MUSALINJA

Tiirismaan lukiossa on 400 opiskelijaa, ja heistä musiikkilinjalaisia on 100. Musiikkilukio sai valtakunnallisen erityistehtävän vuonna 1973, joten 40-vuotisjuhlaa vietettiin viime vuonna. Tipalan musiikkilukiossa toimii aktiivisesti kolme kuoroa: Kamarikuoro, tyttökuoro Tiirikka ja poikakuoro Vastakaiku. Kuorolaulu on suosittua ja opiskelijat pitävät haasteista.

LAULUPUUSTA KAJAHTAA

Lahden musiikkiluokkien edustuskuoro Laulupuu on Lotilan ja Tiirismaan koulujen yhteinen lapsi- ja nuorisokuoro. Laulupuu on perustettu vuonna 1977 esittämään vaativan tason kansainvälistä lapsi- ja nuorisokuoromusiikkia niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Sen johtajina ovat vuosien varrella toimineet useat Lotilan musiikkiluokkien opettajat. Nykyisin kuoroa johtaa Terhi Hildén. Kuoron laulajat ovat iältään 10–18 -vuotiaita musiikkiluokkien oppilaita. Kuoro on konsertoinut ja kilpaillut laajasti saavuttaen menestystä ja arvostusta.

Järj. Lahden Musiikkiluokat ja Lahden Musiikkiluokkien Tuki Ry.  

Aikataulu ja liput

Päivä: To 07.05.2015 klo 19.00
Sibeliustalon Pääsali
Liput: 15 €
10 € opiskelijat ja lapset alle 16 v.
20 € ovelta
15 € ovelta, opiskelijat ja lapset alle 16 v.

Lippuja saatavilla huhtikuun alusta Lotilan ja Tiirismaan kouluilta sekä Keskusmusiikista.

Loppuunmyyty
Peruttu