Torstai, huhtikuu 2, 2020 - 19:00

Sinfonia Lahti: Sinfoniakonsertti

Suomen hallitus on linjannut, että kaikki yli 500 henkilön tapahtumat tulisi perua tai siirtää olemassa olevan koronavirustilanteen vuoksi. Aluehallintovirastot ovat 13.3.2020 antaneet määräykset, joiden mukaan yli 500 hengen yleisötilaisuudet sekä sisä- että ulkotiloissa kielletään uuden koronaviruksen aiheuttaman infektion (covid-19) leviämisen ehkäisemiseksi. Määräykset koskevat kaikkia Manner-Suomen kuntia ja ovat voimassa tartuntatautilain mukaisesti yhden kuukauden eli 12.4.2020 klo 24 asti. Määräys astui voimaan välittömästi.

Sinfonia Lahden konserttien peruutuspäätös noudattaa AVIN:n viranomaisohjeita ja orkesterin konsertit on peruttu toistaiseksi 12.4.2020 asti. Muiden Sinfonia Lahden kevään konserttien osalta lipunmyynti jäädytetään, ja tässä poikkeustilanteessa asiakas voi palauttaa myös 12.4. jälkeen järjestettävän konsertin lipun.

Jo lunastetut konserttiliput maksetaan asiakkaille takaisin. Lippurahojen palautuksista vastaa Lippupiste ja niitä voi hakea verkkolinkin kautta:
web.lippu.fi/palautus tai postitse

Lippupiste Oy / ”Tapahtuman nimi” palautus
Kalevankatu 2 (B-talo)
33100 Tampere

Lippupiste päivittää myös lippu.fi -tapahtumasivuille ohjeita tapahtumien peruutustilanteissa toimimiseen. Tällä hetkellä käsittely vie varmastikin normaalia enemmän aikaa, pyydämme kärsivällisyyttä.

 

 

Dima Slobodeniouk, kapellimestari
Elina Vähälä, viulu

Dmitri Šostakovitš: Viulukonsertto nro 2
Anton Bruckner: Sinfonia nro 4 ”Romanttinen”

Klo 18.30 Preludi Metsähallissa / Lahden konservatorio

Koko elämänsä Neuvostoliiton puristuksessa pyristellyt Dmitri Šostakovitš paljasti konsertoissaan kaksi puoltaan. Ensimmäisessä viulukonsertossa puhuu ulospäinsuuntautunut tulisielu, mutta toisessa ja viimeiseksi jääneessä konsertossaan pohdiskelee sisäisissä konflikteissa patoutumansa purkanut, rauhoittunut filosofi. Anton Brucknerin neljäs sinfonia ei sen sijaan tunnetta säästele – yli tunnin mittainen suurteos kuvaa keskiaikaisia ritaritunnelmia asiaankuuluvine paisutuksineen lisänimellä Romanttinen. Lahtelaislähtöinen Elina Vähälä tekee odotetun paluun Sinfonia Lahden solistiksi usean vuoden tauon jälkeen.

Konsertin kesto n. 2 h, sis. väliajan 20 min

n. klo 21 Jälki-istunto / Elina Vähälä haastateltavana

Aikataulu ja liput

Päivä: To 02.04.2020 klo 19.00
Sibeliustalon Pääsali
Liput: 30-24 € / 25-20 € / 8 €
30-24 € / aikuiset
25-20 € / eläkeläiset
8 € / lapset, opiskelijat ja työttömät

(sis. lippu.fi:n palvelumaksun)

Loppuunmyyty
Peruttu