Sunnuntai, marraskuu 25, 2018 - 15:00

Wieniläisverta-operetti

Esiintyjät: Angelika Klas, Raimo Laukka,Jukka Saarman, Ville Salonen, Mia Heikkinen, Riikka Sirén ja Ville Hymylä
Ohjaus: Jukka Saarman
Salonkiorkesteri johtajanaan Jari Hiekkapelto

Säveltäjä, kapellimestari Johann Strauss nuorempi ryhtyi isänsä kiellosta huolimatta hänkin muusikoksi. Hän sävelsi valsseja, polkkia, masurkkoja, marsseja… kappaleluku lähentelee viittäsataa. Operetteja hän ei tahtonut säveltää, viulu oli hänen instrumenttinsa niin kapellimestarina kuin solistina, ei laulu. Lopulta hän kuitenkin suostui Theater an der Wienin johtajan Max Steinerin tarjoukseen. Syntyi kymmenkunta operettia - kuten Lepakko, Yö Venetsiassa sekä Mustalaisparoni - joita esitetään edelleen. Wieniläisverta puolestaan on Straussin kuoleman jälkeen ilmestynyt hitti, hänen jäämistöstään koostettu ja tekstitetty teos.

 

Tämä Tonavan rannoilta kaikuva operetti nähdään syksyllä Lahden Sibeliustalossa.

 

Wieniläisveren huikeaa mustasukkaisuuden ja rakkauden täyteistä tarinaa tulkitsevat sopraano Angelika Klas, baritoni Raimo Laukka ja tenori Jukka Saarman. Ohjauksesta vastaa Jukka Saarman ja dramatisoinnista Jussi Tapola, joka on toiminut muun muassa Suomen Kansallisoopperan pääohjaajana. 

Raimo Laukka opiskeli Sibelius-Akatemiassa 1983–1989. Hän oli kiinnitettynä Suomen Kansallisoopperan solistikuntaan 1989–2010. Laukka on vieraillut lukuisissa oopperataloissa Euroopassa, muun muassa Bonnin oopperassa ja Berliinin valtionoopperassa (Staatsoper Unter den Linden) sekä esiintynyt konserttilaulajana Euroopassa sekä Yhdysvalloissa.Hän on esiintynyt myös Savonlinnan Oopperajuhlilla. Lisäksi on levyttänyt mm. Lahti Sinfonian kanssa Sibeliuksen Kullervon.

Angelika Klas tunnetaan yhtenä Suomen karismaattisimmista ja valloittavimmista laulajasolisteista. Hän on esiintynyt laajalti niin Suomessa kuin ulkomaillakin Savonlinnan Oopperajuhlilta Helsingin juhlaviikoille sekä useissa ooppera- ja operettiproduktioissa niin koti- kuin ulkomaisissakin oopperataloissa. Angelika Klas on poikkeuksellisen monipuolinen artisti jonka ohjelmisto ulottuu ooppera- ja kamarimusiikista musikaali- ja näyttämömusiikkiin. Hänet tunnetaan erityisesti Astor Piazzollan ja argentiinalaisen tangon taiturillisena tulkkina.

Jukka Saarman on laulanut mm. Suomen Kansallisoopperassa, Savonlinnan oopperajuhlilla ja Ilmajoen Musiikkijuhlilla ja pitänyt kirkko-, operetti-, lied- ja muita konsertteja ympäri Suomea.Hän oli vuosina 2007–2013 toimineen Operettiteatteri Bravon perustaja ja toiminnanjohtaja. Nykyisin Saarman asuu Vääksyssä.

​Kesto n. 2 tuntia, sisältää väliajan.

Järjestäjä: Lahden Sibeliustalo

 

Show & Dinner

Täydennä konserttielämystäsi Show & Dinner -paketilla! 94,50 €:n ruokailupaketti sisältää konserttilipun, maittavan illallisbuffetin Ravintola Lastussa ja naulakkopalvelun. Ruokailu alkaa klo 13. Pakettien myynti päättyy 21.11.2018.

 

Menu:

Toast Skagen L

Savusiika-versosalaattia M, G

Härän paahtopaistia, piparjuurta ja pikkelöityjä kasviksia M, G

Sibeliustalo vip kulu - per asiakas

Vihersalaattia ja leipäjuustoa L, G

Fenkoli-kurkkusalaattia M, G

Rakuuna-sinappikastiketta M, G

Talon speltti-kauraleipää ja voita L

Ylikypsää härän entrecota ja tummaa rosmariinikastiketta M, G

Rosmariiniperunoita ja hunajapaahdettuja juureksia M, G

Tatti-aiolia M, G

Sacherleivos L

Aikataulu ja liput

Päivä: Su 25.11.2018 klo 15.00
Sibeliustalon Pääsali
Liput: 42,50 / 94,50 €
42,50 € / peruslippu
94,50 € / Show & Dinner

(sis. lippu.fi:n palvelumaksun)