ELÄMÄ ON LAIFFII – Musiikkinäytelmä Matti Nykäsestä

ELÄMÄ ON LAIFFII – Musiikkinäytelmä Matti Nykäsestä

Elämä on laiffii -musiikkinäytelmä on peruttu koronatilanteen vuoksi. Pyydämme asiakkaita palauttamaan liput 31.3.2022 mennessä lippu.fi:n sivujen kautta.

 

 ”Tuli nuori mies sumusta ja hyppäsi voittoon!”

Elämä on laiffii -musiikkinäytelmä kertoo Matti Nykäsen tarinan pienestä pojasta maailmankuuluksi tähdeksi. Värikkäät ja yllättävät tarinat seuraavat toisiaan. 

Suomalaisten lempilapsi, Matti Nykänen, oli elämänmakuinen mies. Jo pienestä pitäen hän oli energinen sisupussi ja eli alusta asti täysillä. Matti vei aina hyppynsä pitkälle. Hän oli tunnollinen treenaaja ja luotettava kaveri. Hän oli oman tiensä kulkija. Aikansa helmi.

Urheilijalla oli kuitenkin myös hankalat hetkensä. Matin kintereillä pyöri monenlaista pintaliitäjää. Kaikki halusivat palan viidakkopojasta. Hänellä ei ollut omaa rauhaa pätkääkään.

Matti eli myrskyisää elämää. Kultalevy, kuusi avioliittoa, alkoholismia ja vankeustuomioita. Matti poltti kynttilää molemmista päistä.

Mäkihyppy oli kaikki kaikessa Matille ja siitä luopuminen oli vaikeaa. Laulaminen tuli mäkihypyn tilalle ja viihteen parissa hän jatkoi elämänsä loppuun saakka. Välillä mäkikotka kokeili uraa myös stripteasetaiteilijana ja poliitikkona.

Hankkeen takana on Matti Nykäsen pitkäaikainen ystävä ja levyjen tuottaja Jussi Niemi. Laulunäytelmän käsikirjoitus ja ohjaus on Juse Venäläisen käsialaa yhteistyössä Jussi Niemen ja Joona Jalkasen kanssa. Myös Matti Nykäsen tytär Eveliina Mäntykangas esiintyy musiikkinäytelmässä.

Rooleissa:
Tatu Mönttinen – Matti Nykänen
Helena Pöllänen – Mervi Tapola, opettaja ja Seiskan toimittaja
Kimmo Hannula – Pekka Tiilikainen, Paavo Noponen, Juha Mieto, Erkki Kumpunen, Keke Rosberg, Raimo Häyrynen, Kari Salmelainen ja Irwin
Eveliina Mäntykangas – Matin äiti ja morsian
Jussi Niemi – Jussi Niemi
Kristian Ijäs – Laajavuoren vahtimestari, Sponsori, Matin kaveri, kameramies, Bestman, Poliisi ja Pietari
Eikka Eronen – pikku Matti
Riina Puikkonen, Hanna Nuija – taustatanssijat – Tanssiduo The Bad Girls

Esityksen kesto n. 2 tuntia, sisältää väliajan.

Järjestäjä: Lahden Sibeliustalo.

Aikataulu ja liput

pe 25.2.2022 klo 19.00

Location

Sibeliustalon Pääsali

36 €
30 € / ryhmät (min. 10 hlöä)

+ tilausmaksut (alk. 1 € www.lippu.fi)

Peruttu