Ensiferum + Metal De Facto

Folk-metallin maailmanlaajuisesti tunnetuimpiin nimiin lukeutuva Ensiferum julkaisi heinäkuussa 2020 kahdeksannen studioalbuminsa ”Thalassic”. Albumi meni ilmestyessään Suomen virallisen albumilistan sijalle 1 ja Saksan albumilistalla bändi saavutti hienosti sijan 3.

Uusi albumi on ensimmäistä kertaa Ensiferumin uran aikana rakennettu tietyn teeman ympärille. ”Tällä kertaa sävellysprosessissamme oli uusi tulokulma tekstien suhteen. Levyn lyriikoita yhdistää teema; meri ja vesi ylipäänsä. Jep, aika laaja aihe, mutta tämä antoi todella paljon liikkumavaraa eri puolilta maailmaa löytyvien legendojen, myyttien ja historiallisten tapahtumien hyödyntämiseen biisien aiheina. Ne vaihtelevat kirjaimellisesti maan ja taivaan välillä, vai pitäisikö sanoa meren ja taivaan? Esimerkiksi ensimmäinen single ’Rum, Women, Victory’ sai inspiraation Kuninkaallisen laivaston päivittäisestä rommiannoksesta, ja uusi videobiisi Andromeda kertoo, yllättäen, Andromedasta. Hänethän oltiin uhraamassa merihirviölle ja monien mutkien kautta hänestä tuli persialaisten kantaäiti ja kunnioituksesta hänen mukaansa nimettiin meitä lähimpänä oleva galaksi”, Sami Hinkka kertoo.

Metal De Facto on vuonna 2017 perustettu power/heavy metal -yhtye Helsingistä. Bändin jäsenillä on pitkä historia muista orkestereista (mm. Ensiferum, Dreamtale, Leverage, Kivimetsän Druidi, Dyecrest, Everfrost). Kaikkia jäseniä yhdistää palo tehdä maailman kovinta power metallia hyvien ystävien kesken.

Musiikillisesti Metal De Facto kumartaa melodisen metallin klassikoiden suuntaan, mutta yhdistää soundiinsa modernin metallin elementtejä. Bändin ideana on käsitellä ja tulkita levyillään aina tietyn alueen, maan tai kulttuurin historiaa ja mytologiaa. Erinomaisia arvosteluita saanut esikoislevy ”Imperium Romanum” julkaistiin marraskuussa 2019 ja se paneutuu tematiikallaan muinaiseen Rooman valtakuntaan.

Ikärajaton keikka, erikseen rajattu anniskelualue.

Ovet klo 20, showtime klo 20.30.

Aikataulu ja liput

pe 10.12.2021 klo 20.30

Location

Finlandia-klubi

24,50 € ennakkoon / 29,50 € ovelta

(sis. Lippu.fi:n palvelumaksun.)