Kirka 70 vuotta – Evening with Kirka

Valtioneuvoston asettamien rajoitusten myötä Sibeliustalo ottaa koronapassin käyttöön kaikissa konserteissa Sibeliustalon Pääsalissa ja Finlandia-klubilla 2.12. alkaen. Koronapassi edellytetään 16-vuotiailta ja sitä vanhemmilta henkilöiltä. Koronapassin käyttö mahdollistaa tapahtumien järjestämisen ilman kapasiteettirajoituksia sekä turvallisen ja vastuullisen toiminnan Sibeliustalossa.

Lue lisää Sibeliustalon turvallisuuskäytännöistä.

 

Pyydämme ystävällisesti huomioimaan, että tämän tapahtuman istumapaikat on laitettu myyntiin yleisörajoitusten ja 2 metrin turvavälien ollessa vielä voimassa.

Yleisörajoitusten poistuttua koko salin istuinkapasiteetti on päästy avaamaan myyntiin. Emme kuitenkaan pysty muuttamaan alkuperäisesti jo myytyjä istumapaikkoja jälkikäteen, emmekä täten voi taata vierekkäisiä istumapaikkoja saman seurueenkaan jäsenille, mikäli jälkikäteen myyntiin avatut istuimet ovat jo varattuja.

Salissa samalla rivillä istuvat katsojat voivat sopia paikanvaihdosta keskenään ennen tapahtuman alkua, mikäli paikan haltijalle vaihto sopii.

22.9.2020 Kirka olisi täyttänyt 70 vuotta. Konsertilla Muska Babitzin yhtyeineen haluaa kunnioittaa veljensä muistoa ja hänen musiikkiaan. Konsertissa muistellaan Kirkan tuotantoa ja elämää pitkän uran varrelta (1967-2007). Muskan lisäksi hänen laulujaan tulkitsee Kai Jämsä.  Mukana muun muassa hitit: Hetki lyö, Leijat, HengaillaanSurun Pyyhin ja Anna Käsi.

Vuonna 1967 ponkaisi 17-vuotias Kirka Babitzin kertaheitolla listojen kärkeen Hetki lyö -biisillä, joka oli käännösversio yhdysvaltalaisen The McCoys-yhtyeen kappaleesta Beat the Clock. Tätä ennen Kirka oli keikkaillut mm. The Creatures -yhtyeen laulusolistina (rumpalina Remu Aaltonen). Hurjan suosion myötä taustabändiksi vaihtui The Islanders ja hitit seurasivat toisiaan: Leijat, Ehkä suukon antaa saan jne. Keikalla kuultiin toki rankempaakin materiaalia, kuten myös 1969 julkaistulla ensimmäisellä albumilla, joka oli live-taltiointi Kirka Keikalle. Ohjelmistossa oli tuolloin mm. Little Richardia, James Brownia ja Ray Charlesia.

70-luvun suuria hittejä olivat Venus ja Varrella virran ja 80-luvulla listojen kärkeen nousivat mm. Kahden hullun matka ja Soitin vain, kun taas sua kaipaan. Vuonna 1984 Kirka edusti Suomea euroviisuissa sijoittuen yhdeksänneksi kappaleella Hengaillaan. Vuonna 1988 Kirka voitti Syksyn Sävel -laulukilpailun, laululla Surun pyyhit silmistäni. Jättihitti tehtiin myös englanniksi nimellä Sadness in Your Eyes ja se menestyi loistavasti myös muualla Euroopassa.

Koko 90-luku oli suuren suosion ja lukuisten hittien aikaa ja vuosikymmenen loppupuolella Mestarit (Kirka, Hector, Pave Maijanen, Pepe Willberg) rikkoivat katsojaennätyksiä kautta maan. 2000-luvulla 50-vuotiskiertueen myötä sekä vanhat että uudemmat hitit nousivat listoille. Vuonna 2005 julkaistu Elämääni eksynyt -albumi jäi Kirkan viimeiseksi, ja hän menehtyi sairaskohtaukseen tammikuussa 2007.

Konsertin kesto n. 2 tuntia, sisältää väliajan.

Järjestäjä: Lahden Sibeliustalo.

Aikataulu ja liput

ke 8.12.2021 klo 19.00

Location

Sibeliustalon Pääsali

32,00€ / peruslippu
29,00€ / ryhmälippu (min 10 hlöä)

Hinnat sis. Lippu.fi palvelumaksun.