LEAD!

LEAD!
Jukka-Pekka Saraste, kapellimestari 
Alban Gerhardt, sello 
Kansainvälinen LEAD-orkesteri

Sibelius: Kuningas Kristian ja Belsassarin pidot – osia 
Prokofjev: Sinfonia concertante, op. 125 
Tšaikovski: Sinfonia nro 6 ”Pateettinen” 

Lahtelaisten oma maestro Jukka-Pekka Saraste ja Guardian-lehden aikamme parhaimmaksi sellistiksi nimeämä Alban Gerhardt kääntävät katseemme kohti tulevaisuutta. He tuovat Suomeen muun muassa Wienin, Berliinin ja Lontoon filharmonikoissa ansioituneita mentoreita valmentamaan uuden muusikkosukupolven kansainvälisiä valioita.

LEAD! -orkesterin muodostavat Singaporen kansallisen yliopiston osana toimivan Yong Siew Toh konservatorion, sveitsiläisen Haute École de Musique de Genèven sekä Taideyliopiston Sibelius-Akatemian parhaat opiskelijat. Luvassa on nuorten energiaa ja mentoreiden tyylitietoisuutta yhdistävää musisointia. Konsertin aloittaa korkeakoulujen kapellimestariopiskelijoiden johtama Sibelius-osuus. Ilta huipentuu Tšaikovskin suurimman sinfonian esitykseen.

Konsertti on osa kansainvälistä LEAD! -projektia, joka tarjoaa nuorille muusikoille valmennusta ja mentorointia johtajuuden, kommunikaatiotaitojen ja toimialatietoisuuden kehittämiseksi. Projektia johtaa kapellimestari Jukka-Pekka Saraste. Työskentelemällä omien alojensa kansainvälisen parhaimmiston kanssa opiskelijat saavat runsaasti tietoa ja kokemusta tukeakseen taiteellista identiteettiään ja uraansa. Hanketta tukee Jane ja Aatos Erkon säätiö. Konsertti toteutetaan LEAD-säätiön ja korkeakoulujen yhteistyönä.

Konsertin kesto n. 2 tuntia, sisältää väliajan.

Järjestäjä: Taideyliopiston Sibelius-Akatemia

Aikataulu ja liput

ma 19.9.2022 klo 19.00

Location

Sibeliustalon Pääsali

30 € / peruslippu
24 € / eläkeläinen
15 € / opiskelija, työtön, varusmies
24 € / ryhmälippu (min. 10 hlöä)

+ tilausmaksut (alk. 1 € www.lippu.fi)