Maria João Pires

Aika: 
Ke 15.11.2017 klo 19:00
Paikka: 
Sibeliustalon Pääsali
Liput: 
PERUTTU
69 / 49 / 39 €
69 € / hintaryhmä A
49 € / hintaryhmä B
39 € / hintaryhmä B (opiskelija)

(sis. lippu.fi:n palvelumaksun)

Konsertti on peruttu.

Asiakkaat voivat hakea lippurahojen palautusta linkistä https://web.lippu.fi/palautus. Täyden palvelun myyntipisteistä (Lahdessa TRIO:n Lippu.fi-myyntipiste) ostetut liput voi myös palauttaa siihen myyntipisteeseen, josta liput on alun perin ostettu.

 

Pianon supertähti Maria João Pires Beethovenin viimeisten pianosonaattien parissa

Maria João Piresin kauan ja hartaasti odotettu vierailu toteutuu, kun pianistilegenda esiintyy Sibeliustalossa 15.11. Konserttiohjelmassa on Ludvig van Beethovenin kaksi viimeistä pianosonaattia, sonaatti no. 31 As-duuri op. 110 ja sonaatti no. 32 C-duuri op. 111, sekä Kuusi bagatellia op.126.

Pires aloitti pianonsoiton kolmivuotiaana ja jo seitsemänvuotiaana hän konsertoi esittäen Mozartin pianokonserttoja. Pires tunnetaankin yhä erityisesti henkeäsalpaavista Mozart-tulkinnoistaan, mutta yhtä keskeisessä ja kiitellyssä osassa hänen ohjelmistoaan ovat olleet myös muiden klassismin ja romantiikan ajan suurten pianosäveltäjien teokset.

Pires on jakanut aikansa konsertoimisen, opettamisen ja erilaisten sosiaalisten projektien välillä. 2000-luvulla hän on keskittynyt entistä vahvemmin musiikin kokonaisvaltaiseen opettamiseen sekä työskennellyt taiteen saavutettavuuden parantamiseksi.

Suomessa Maria João Pires on esiintynyt viimeksi vuonna 1991. Piresin marraskuinen vierailu liittyy hänen tulevaan Awakenings –applikaatioonsa, jota hän tekee yhteistyössä Suomessa perustetun Imagine Clarity -yrityksen kanssa.

"Art and music are the deepest expressions of our soul and the direct transmission of our universe. I think everyone is born an artist and art should be shared with all people on this planet." Maria João Pires

Kesto n. 2 tuntia, sisältää väliajan.

Järj. BN Clarity Inc Oy