Sinfonia Lahti: Dima Slobodenioukin läksiäiskonsertti

Sinfonia Lahti: Dima Slobodenioukin läksiäiskonsertti

Dima Slobodeniouk, kapellimestari
Jan Lehtola, urut

Kaija Saariaho: Maan varjot, uruille ja orkesterille
Pjotr Tšaikovski: Sinfonia nro 5

Sinfonia Lahti jatkaa toukokuussa konsertointia verkossa YouTube-kanavallaan.

Konsertti on tämän kevään jälkeen orkesterin ylikapellimestarin tehtävät jättävän Dima Slobodenioukin läksiäiskonsertti ja konsertissa kuullaan Pjotr Tšaikovskin sinfonioista viides, mikä on sankarillisin. Säveltäjän elämän suurista kriiseistä syntynyt sinfonia kuvaa taistelua ylivoimaista vihollista, vääjäämätöntä kohtaloa vastaan.

Maailman merkittävimmäksi nykysäveltäjäksi valitun Kaija Saariahon Maan varjot uruille ja orkesterille kuuluu viime vuosikymmenen merkkitapauksiin. Sitä on ylistetty teokseksi, jonka kimmeltävä tekstuuri ja liukuvat harmoniat ovat kuin kaukaisesta galaksista. Lahtelaisurkuri Jan Lehtolan käsissä Sibeliustalon ranskalaisromanttiset urut pääsevät parhaimmilleen.

Koronaepidemiasta johtuvat rajoitukset estävät tämän hetken tiedon mukaan yleisötilaisuudet Päijät-Hämeessä 30.4.2021 asti. Mikäli rajoitukset antavat toukokuun alusta mahdollisuuden järjestää yleisölle avoimia tilaisuuksia, orkesteri tutkii 6.5. ja 20.5. konserttiensa järjestämistä yleisötilaisuuksina, ja niistä tiedotetaan tarvittaessa erikseen. Ko. konsertit lähetetään Sibeliustalosta suorina lähetyksenä ja ne ovat katsottavissa tallenteena myös myöhemmin.

 

 

Aikataulu ja liput

to 20.5.2021 klo 19.00

Location

YouTube