Sinfonia Lahti: Sibelius-festivaalin taimitarha

Sinfonia Lahti: Sibelius-festivaalin taimitarha

Dima Slobodeniouk, kapellimestari

Säveltäjäparit:
Olli Moilanen – Perttu Haapanen
Petros Paukkunen – Matthew Whittall
Lara Poe – Sebastian Fagerlund
Stephen Webb – Riikka Talvitie
Dante Thelestam – Lotta Wennäkoski

Dante Thelestam: Rosverk
Petros Paukkunen: Touched by Sacred Fire
Stephen Webb: My Grievance with Nostalgia
Olli Moilanen: Väylät
Lara Poe: Kaamos

Jean Sibeliuksen kädenjälki on painunut niin syvälle Suomen maaperään, että hänen äänensä kaikuu kotimaisessa musiikissa kuin sukupolvelta toiselle siirtyvä ominaispiirre. Tätä perintöä jatkaa nyt ensimmäistä kertaa järjestettävä Sibelius-festivaalin taimitarha. Se ei ole vain konsertti, vaan vuoden kestävä kulttuurihanke, jonka satoa niitetään vielä pitkälle tulevaisuudessa. Ylikapellimestari Dima Slobodenioukin johtamassa konsertissa kuullaan, minkälaisia luovuuden kukkia viisi Suomessa asuvaa säveltäjälupausta kasvattivat kokeneempien kollegojensa ohjauksessa.

Orkesterin 21. kansainvälinen Sibelius-festivaali järjestetään Sibeliustalossa 15.-18.10.2020. Festivaalilla kuullaan Slobodenioukin johdolla mm. Sibeliuksen seitsemän sinfoniaa ja viulukonsertto, jonka solistina esiintyy Sergei Hatšatrjan. Muista syksyn konserteista poiketen Sibelius-festivaalin lipunmyynti on jo käynnissä.
https://www.sinfonialahti.fi/sibelius-festivaali/

Noudatamme järjestelyissä viranomaisohjeita ja -määräyksiä yleisön sekä henkilökunnan turvallisuuden takaamiseksi. Lippuja myydään vain rajoitetulle yleisömäärälle, reiluin turvavälein.

Aikataulu ja liput

to 17.9.2020 klo 19.00

Location

Metsähalli

30-24 € aikuiset
25-20 € eläkeläiset
8 € lapset, opiskelijat ja työttömät

(sis. lippu.fi:n palvelumaksun)