St Petersburg Festival Ballet – Joutsenlampi (RUS)

St Petersburg Festival Ballet – Joutsenlampi (RUS)

Valtioneuvoston asettamien rajoitusten myötä Sibeliustalo ottaa koronapassin käyttöön kaikissa konserteissa Sibeliustalon Pääsalissa ja Finlandia-klubilla 2.12. alkaen. Koronapassi edellytetään 16-vuotiailta ja sitä vanhemmilta henkilöiltä. Koronapassin käyttö mahdollistaa tapahtumien järjestämisen ilman kapasiteettirajoituksia sekä turvallisen ja vastuullisen toiminnan Sibeliustalossa.

Lue lisää Sibeliustalon turvallisuuskäytännöistä.

 

Suursuosioon myös Suomessa noussut St Petersburg Festival Ballet tuo kiertueellaan joulukuun alussa Suomeen rakastetuimman teoksensa Joutsenlampi. Venäjän arvostetuimpiin kiertäviin balettiseurueisiin lukeutuvan St Petersburg Festival Balletin tähtiballerinoina tanssivat tänä vuonna Elizaveta Bogutskaya ja Irina Khandazhevskaya, jotka ovat keränneet huippuarvosteluja ympäri maailmaa. Miesten rooleja puolestaan tähdittävät Aleksandr Abaturov ja Nikita Moskalets. St Petersburg Festival Balletin hurmaava esitys nähdään Porin Promenadisalissa, Jyväskylän Paviljongissa, Kokkolan Snellman-salissa, Hämeenlinnan Verkatehtaalla, Hyvinkääsalissa, Lahden Sibeliustalossa, Kuhmo-talossa ja Helsingin Finlandia-talossa. Lipunmyynti esityksiin käynnistyy maanantaina 20. syyskuuta klo 10 Ticketmasterissa ja Lippupisteessä.

St Petersburg Festival Ballet’n Joutsenlammen solisteina nähdään kansainvälisiä balettikilpailuja voittaneet, Pietarin ja Moskovan kuuluisimmista kouluista valmistuneet Elizaveta Bogutskaya ja Irina Khandazhevskaya. Bogutskaya ja Khandazhevskaya vuorottelevat herkän Odette-Odilen roolissa. Aleksandr Abaturov ja Nikita Moskalets vuorottelevat Siegfriedin roolissa. Seurueen taiteellisena johtajana toimii Sergey Smirnov, arvostettu ja palkittu tanssija itsekin. Lavastuksen ja puvut on suunnitellut Vyacheslav Okunev, joka on kuuluisa töistään muun muassa Bolshoi-teatterissa, Marinsky-teatterissa ja La Scalassa.

St Petersburg Festival Ballet luotiin vuonna 2009 esittelemään pietarilaisen baletin parasta perintöä ja klassista henkeä ympäri maailman esiintymissaleja. Seurueen tavaramerkit – kurinalainen eleganssi, sulokkuus ja keveys – ovat nostaneet sen yhdeksi balettimaailman moderneista menestystarinoista. Myös Suomessa St Petersburg Festival Ballet on toistuvilla käynneillään ehtinyt hurmata yleisönsä ja saada lämpimän vastaanoton ja kehuvat arvostelut. Ison ryhmän tiiviin kiertueen mahdollistaa mukana kulkeva kevyt tuotantotekniikka. Musiikki kuullaan esityksissä nauhalta.

Esityksen kesto n. 2 tuntia 25 minuuttia, sisältää väliajan.

Järjestäjä: Live Nation Finland Oy

Aikataulu ja liput

to 9.12.2021 klo 19.00

Location

Sibeliustalon Pääsali

64/74 € / aikuiset
59/69 € / eläkeläiset
39/44 € / lapset (16v. asti) ja opiskelijat
+ tilausmaksut (alk. 1 € www.lippu.fi)