Stavangerin sinfoniaorkesteri (NOR)

Aika: 
Pe 28.4.2017 klo 19:00
Paikka: 
Sibeliustalon Pääsali
Liput: 
35/28 - 30/25 - 33,50/26 - 28/23 €
35/28 € / peruslippu
30/25 € / eläkeläinen
33,50/26 € / ryhmälippu (min. 10 hlöä)
28/23 € / eläkeläisten ryhmälippu (min. 10 hlöä)
30 € / kausikorttilaisten alennus
27 € / kausikorttilaisten eläkeläisten alennus
30 € / 1. parven reunat ja 2. parvi

(sis. palvelumaksun)

Stavangerin sinfoniaorkesteri (Stavanger Symphony Orchestra)
Christian Vásquez, kapellimestari
Sergey Khachatryan, viulu

Ohjelma:

Mendelssohn: Hebrides, Alkusoitto
Bruch: Viulukonsertto nro 1
Dvořák: Sinfonia nro 8

Skandinavian yksi menestyksekkäimmistä orkestereista, norjalainen Stavangerin sinfoniaorkesteri, lähtee keväällä 2017 kiertueelle Eurooppaan. He kiertävät ylikapellimestarinsa Christian Vásquezin kanssa Venäjällä, Suomessa sekä Hollannissa. Suomeen orkesteri saapuu huhtikuun lopussa. Solistina kiertueella on suurenmoinen viulisti Sergey Khachatryan. Kiertueella hän soittaa Bruchin kauniin ja suositun ensimmäisen viulukonserton.

Orkesteri on erikoistunut 25 vuoden ajan barokkiin ja klassiseen musiikkiin ja taiteellisina johtajina ovat työskennelleet muun muassa Frans Brüggen, Philippe Herreweghe ja Fabio Biondi. Steven Sloane ja Susanna Mälkki ovat entisiä ylikapellimestareita. Orkesterin pääasiallinen esiintymispaikka on Stavangerin konserttisali, joka avattiin vuonna 2012. ”Musiikin temppeliksikin” kutsutussa konserttisalissa on käytetty korkeaa kansainvälistä laatua ja erinomaista akustiikkaa.

Christian Vásquez syntyi vuonna 1984 Caracasissa Venezuelassa. Hän aloitti viuluopintonsa yhdeksän vuotiaana. Vásquezista tuli Stavangerin sinfoniaorkesterin ylikapellimestari kauden 2013–14 alussa, kun hän tuli aloittamaan neljän vuoden Mahlerin sinfonian nro 2 orkesterin uudessa konserttisalissa elokuussa 2013. Hänen sopimuksensa uusittiin vielä kahdeksi vuodeksi. Hän on myös musiikkijohtajana Venezuelalaisessa Teresa Carreñon nuoriso-orkesterissa.

Sergey Khachatryan on vuonna 1985 syntynyt armenialainen viulisti. Hän aloitti viulun soiton kolme vuotiaana Josef Rissinin johdolla. Vuonna 2000 hän voitti kaikkien aikojen nuorimpana kansainvälisen Jean Sibelius -viulukilpailun Helsingissä ja vuonna 2005 hän sai ensimmäisen palkinnon arvostetussa Kuningatar Elisabet -viulukilpailussa Brysselissä. Hänen uransa on sittemmin vienyt hänet isoille lavoille ympäri maailmaa suurten orkestereiden kanssa kuten Berliinin filharmonikkojen, Concertgebouw Amsterdamissa, New Yorkin ja Philadelphian filharmonikot sekä festivaaleille useissa eri maissa. Lisäksi hän soittaa säännöllisesti resitaaleja, sekä kamarimusiikkia sisarensa Lusinen kanssa.

Lisätietoja: http://sso.no/en/stavanger-symphony-orchestra

Järjestäjä: Stavanger Symfoniorkester & Lahden Sibeliustalo