Suomalaiset Historiapäivät 3.-4.2.2023

Suomalaiset historiapäivät on perinteinen kaksipäiväinen historia-alan seminaari, joka järjestetään perjantaina ja lauantaina 3.–4.2.2023 Lahden Sibeliustalossa. Seminaari koostuu historia-alan asiantuntijoiden esitelmistä ja paneelikeskusteluista, jotka myös livestriimataan kokonaan verkkoon. Seminaarin seurantalinkki päivitetään nettisivuille lähempänä tapahtumaa osoitteeseen https://www.suomalaisethistoriapaivat.fi.

Tapahtuman teemoja ovat tänä vuonna muun muassa Ukrainan historia, oikeushistoria, historialliset kriisit ja Lahden paikallishistoria. Seminaari koostuu sekä suomenkielisestä että ruotsinkielisestä osuudesta. Tapahtuman ohjelma aikatauluineen löytyy osoitteesta https://www.suomalaisethistoriapaivat.fi/ohjelma.

Seminaarissa julkistetaan Historian Ystäväin Liiton valitsema vuoden 2022 historiateos. Kaikki ehdokkaat palkinnon saajiksi löytyvät täältä: https://www.historianyst.fi/palkitut-kirjat. Historiapäivät avaa LUT-ylipiston rehtori Juha-Matti Saksa.

Seminaarin järjestävät Suomalaiset Historiapäivät ry ja Historiska föreningen. Tapahtumaa tukevat Lahden kaupunki, Sibeliustalo Oy, Suomen Kulttuurirahasto, Tradekan Säätiö, Svenska kulturfonden ja Osuuskauppa Hämeenmaa.

Aikataulu ja liput

pe 3.2.2023 klo 13.30

Location

Sibeliustalo

Vapaa pääsy