Tapahtumavuosi 2013 Sibeliustalossa tuloksekas

Tapahtumavuosi 2013 Sibeliustalossa tuloksekas

TAPAHTUMAVUOSI 2013 SIBELIUSTALOSSA TULOKSEKAS

Kongressi- ja konserttikeskus Sibeliustalon vuosi 2013 oli varsin vireä ja kokonaisuutena katsoen onnistunut, vaikka tapahtumavolyymeissa ei aivan saavutettu vuoden 2012 ennätystasoa.

Konserttien ja muun ohjelmatuotannon osalta vuosi 2013 toteutui toiminnallisesti edellisvuoden kaltaisena. Viime vuonna Sibeliustalossa järjestettiin kaikkiaan 187 konserttia, joissa vieraili noin 109 000 konserttiasiakasta. Monipuolisen tapahtumatarjonnan keskellä tuotannollisesti merkittävimpänä produktiona ohjelmistossa oli Sleepy Sleepers -yhtyeen tarinaa kertova Kuka Mitä Häh? -musikaali. Sen näki syyskaudella 2013 kaikkiaan lähes 10 000 katsojaa. Musikaali onnistui Sibeliustalon omana tuotantona taloudellisesti hyvin, ja musikaali saakin helmi-maalikuussa 2014 yhteensä kuusi lisäesitystä Lahdessa ja Helsingissä.

Kokouspalveluiden osalta vuosi 2013 oli yleisen markkinatilanteen myötä haastavampi, vaikka Sibeliustalon kärkisijoitus TNS Gallupin valtakunnallisessa kongressitalotutkimuksessa viime syksynä kertoi osaltaan jälleen talon vahvasta asemasta alan palveluntarjoajana. Kaikkiaan noin 441 kokous- ja juhlatapahtuman puitteissa palveltiin noin 28 000 asiakasta. Näiden tapahtumien ja kävijöiden määrissä laskua tapahtui noin 10 prosenttia. Muun tapahtumatoiminnan kuten näyttelyiden osalta määrät laskivat vielä voimakkaammin.  Kaiken kaikkiaan Sibeliustalossa järjestettiin viime vuonna 798 tilaisuutta ja palveltiin 179 812 kävijää. Kävijämäärältään vuosi 2013 oli Sibeliustalon toimintahistorian neljänneksi paras, vaikka tapahtumamäärässä tuli noin 10 prosentin ja kävijämäärässä 7 prosentin lasku.

Taloudellisesti Lahden Sibeliustalo Oy:n tilikausi toteutui vahvana ja odotuksiakin parempana. Liikevaihto kohosi yhtiön historian korkeimmalle tasolle 3,1 miljoonaa euroon, mikä tarkoittaa kasvua edelliskaudesta reilut 10 prosenttia. Kannattavuuden osalta tapahtui myös merkittävä parannus vuoden takaiseen nähden, kun tilikauden 2013 tulos kohosi plussalle 106 000 euroa.

Lisätiedot:

Toimitusjohtaja Taneli Tuomaala
taneli.tuomaalaatsibeliustalo.fi
Puh. 044 716 1800

Markkinointi- ja myyntipäällikkö Marika Kakko
marika.kakkoatsibeliustalo.fi
Puh. 044 416 3298