Finlandia-klubi mukana Veikkauksen yhteistyössä

Finlandia-klubi mukana Veikkauksen yhteistyössä

Veikkaus ja musiikkiala yhteistyöhön

Kaveri mukaan -yhteistyöllä uusia nuoria yleisöön ja keikkalavoille

Klubitoiminnan elinvoimaisuus on suomalaisen musiikkibisneksen kivijalka. Se tarjoaa yleisöille mahdollisuuden nauttia kotimaisesta livemusiikista ja artisteille mahdollisuuden tavoittaa yleisöjä kaikkialla Suomessa. Klubien livekeikat ovat myös tärkeä kasvualusta uusille artisteille. Suomessa noin 90% livemusiikista on kotimaista. Uusia yleisöjä kaivataan erityisesti nuorten aikuisten keskuudesta.

Suomen Rock-klubien liitto, Suomen Ohjelmatoimistot ja agentit SOA, Teosto ja Veikkaus ovat sopineet uudenlaisesta valtakunnallisesta yhteistyöstä vuodelle 2014. Yhteistyökumppanit tarjoavat suomalaisille musiikin ystäville Kaveri mukaan –keikkakonseptin eli mahdollisuuden ottaa kaverin maksutta mukaan edun piiriin kuuluville kotimaisille keikoille.

− Yhteistyö on merkittävä uusi avaus kotimaisen musiikin ja yritysten väliseen yhteistyöhön ja uskomme, että se kasvattaa uusia yleisöjä kaikkia osapuolia hyödyttävällä tavalla, kertoo Rock-klubien liiton ja Nosturin Eeka Mäkynen.

Yhteistyössä on mukana 10 rock-klubia yhdeksässä kaupungissa Helsingistä Ouluun. Veikkauksen kanta-asiakasetu tulee kattamaan peräti noin 70 kotimaista keikkaa. Esiintyjäkaartista löytyy laaja kattaus Anna Abreusta Olavi Uusivirtaan ja LostSocietysta Samuli Putroon. Keikkajulkistuksia tehdään jokaisen kuukauden ensimmäinen keskiviikko, keskikesää lukuun ottamatta. Päivittyvä lista edun piiriin kuuluvista keikoista löytyy veikkaus.fi/kaverimukaan.

Yhteistyön tavoitteena on tukea myös Teoston käynnistämän musiikkialan Pumppu-hankkeen tavoitteita tarjoamalla keikkakokemuksia ja jatkuvuutta nuorille nouseville bändeille, joita on haettu lämmittelemään eturivin bändejä ja artisteja.

− Teostolle on tärkeää, että Suomessa on tulevaisuudessakin menestyviä musiikin tekijöitä. Pumppu-hankkeen tavoitteena on kehittää musiikin harrastamisen edellytyksiä, kehittymistä ja menestystä sekä luoda arvokkaita kohtaamisia nuorten musiikkiharrastuksen ja menestyneiden musiikintekijöiden välille, Teoston Tomi Korhonenkertoo.

Veikkaus haluaa Kaveri mukaan –yhteistyön kautta viestittää, että veikkauspelien pelaajat ovat vahvasti luomassa edellytyksiä kotimaisille musiikkielämyksille. Tänäkin vuonna Veikkauksen tuotosta ohjataan yli 40 miljoonaa euroa kotimaiselle musiikille ja nuorten musiikkiharrastuksille.

− Tämän yhteistyön ja merkittävän kanta-asiakasedun kautta haluamme konkretisoida musiikin ystäville Veikkauksen erityistä roolia kotimaisen musiikin taustavoimana.
Uudenlainen avaus livemusiikin kanssa on tärkeä myös yritysten ja musiikin välisessä yhteistyössä. Musiikkialassa on valtavasti potentiaalia, jota ei Suomessa ole osattu vielä laajasti ja tuloksekkaasti hyödyntää, toteaa Krista Huovinen Veikkauksesta.

Lisätietoja:

Eeka Mäkynen, varapuheenjohtaja, Rock-klubien liitto, puh. 050 344 4789, eekaatelmu.fi www.facebook.com/klubiliitto

Krista Huovinen, kehityspäällikkö, Veikkaus, puh. 040 767 3572, krista.huovinenatveikkaus.fi www.veikkaus.fi/kaverimukaan

Tomi Korhonen, viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja, Teosto, puh. 050 449 9575, tomi.korhonenatteosto.fi, www.teosto.fi