Royal Philharmonic Orchestra ja Puna-armeijan kuoro Sibeliustalossa lokakuussa!

Royal Philharmonic Orchestra ja Puna-armeijan kuoro Sibeliustalossa lokakuussa!

Maailmankuulu brittiläinen Royal Philharmonic Concert Orchestra saapuu kiertueelle maahamme yhdessä alkuperäisen Aleksandrovin Puna-armeijan kuoron kanssa. Nämä mahtikokoonpanot tuovat Sibeliustaloon ainutkertaisen The Best Beatles Songs –ohjelmistonsa. Lavalla nähdään siis lähes sadan hengen sinfoniaorkesteri lähes sadan hengen kuoron kera esittämässä The Beatlesin parhaita kappaleita. Kapellimestarina toimii monien maailmantähtien musiikillisena johtajana toiminut Matthew Freeman.

Sgt. Pepper’s and The Best Beatles Songs –konsertti on todellinen Beatles-hittien ilotulitus. Royal Philharmonic Concert Orchestra vieraili maassamme viimeksi maaliskuussa Finlandia-talon loppuunmyydyssä konsertissaan. Nyt on luvassa aiempaakin komeampi esitys Aleksandrovin Puna-armeijan kuoron kera. Kyseessä on sama alkuperäinen kuoro, joka nousi maassamme kuuluisuuteen heinäkuussa 1993 Senaatintorin esiintymisellään Helsingissä yhdessä Leningrad Cowboysien kanssa 70 000 hengen yleisölle. Royal Philharmonic Concert Orchestra ja Aleksandrovin puna-armeijan kuoro tuovat lavalle The Beatlesin Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band –albumin sävelmät sekä lukuisia muita yhtyeen huippusuosittuja kappaleita.

The Royal Philharmonic Concert Orchestra perustettiin 1987, ja se on noussut nopeasti maailmanmaineeseen erityyppisen musiikin monipuolisena tulkitsijana. Ympäri maailman konsertoivan orkesterin ohjelmistoon on aina kuulunut klassisen musiikin lisäksi kevyttä musiikkia sekä poppia ja rokkia. Orkesteri on myös säestänyt suurilla lavoilla monia maailmankuuluja artisteja, kuten Stingiä, Barry Manilowia ja Il Divoa.
Matthew Freemanin ja The Royal Philharmonic Orchestran yhteistyö alkoi Symphonic Rock-albumin myötä. Freeman on johtanut uransa aikana yli 50 levytystä eri orkesterin kanssa, joista mainittakoot BBC Concert Orchestra, Tanskan radion orkesteri, Etelä-Jyllannin sinfoniaorkesteri, Prahan sinfoniaorkesteri, Metropole Orchestra of Amsterdam ja Oslon NRK-orkesteri. Freeman on toiminut myös monien maailmantähtien orkesterien musiikillisena johtajana. Näistä mainittakoot mm. Shirley Bassey, Michael Crawford, Anthony Newley, Frankie Vaughan ja Mary O’Hara.

Aleksandrovin Puna-armeijan kuoro perustettiin vuonna 1928, ja se on Venäjän suurin musiikkikokoonpano. Kuorossa on yli 200 jäsentä, lisäksi siihen kuuluu orkesteri ja lukuisia tanssijoita. Kuoron ohjelmistossa on yli 2000 laulua kaikilta musiikin aloilta. Suomeen kuoro saapuu vajaan sadan laulajan voimin.

Sgt. Pepper’s and The Best Beatles Songs -konsertti tarjoaa todellisen musiikillisen ilotulituksen, jollaista maassamme on vain harvoin nähty aiemmin. Yli kaksituntinen konsertti on täynnä ainutkertaista tunnelmaa, johon vain Matthew Freemanin johtama The Royal Philharmonic Concert Orchestra ja Aleksandrovin Puna-armeijan kuoro pystyvät.

Royal Symphony Concert Orchestra & Puna-armeijan kuoro
Sibeliustalossa su 19.10.2014 klo 19

Liput: 72,50 € / 67,50 € / 62,50 € (sis. palvelumaksun)
OSTA LIPUT