Sibeliustalo painottaa esteettömyyttään

Sibeliustalo painottaa esteettömyyttään

Sibeliustalossa tapahtui viime lauantaina 23.8. asiakaspalvelutilanne, jossa konserttiin saapuneen näkövammaisen henkilön opaskoiraa ei päästetty sisään loppuunmyytyyn konserttisaliin, vaan opaskoira pyrittiin ohjaamaan sille osoitettuun rauhalliseen tilaan talossa.

Sibeliustalon verkkosivuilla on ohjeistus esteettömyydestä, jossa todetaan koirien tuomisesta tiloihimme seuraavasti:

Opas- tai avustajakoiria käyttävät henkilöt voivat tulla Pääsalin konsertteihin ja Finlandia-klubille sekä ravintolatiloihin. Pyydämme huomioimaan konserteissa, että musiikin voimakkuus ja valot voivat häiritä koiraa. Koiran voi jättää myös aulassa olevaan paikkaan odottamaan. Henkilökunta opastaa paikan sijainnissa.

Lahden Sibeliustalo Oy pahoittelee ohjeistuksen ohittavaa toimintaansa, ja pyytää asianosaisilta asiakaspalvelussaan tapahtunutta virhettä anteeksi. Henkilökohtainen kirjallinen anteeksipyyntö on välitetty asianosaiselle jo aiemmin tällä viikolla. Sibeliustalo ei hyväksy toiminnassaan syrjintää.

Lahden kaupungin vammaisneuvosto on myöntänyt Sibeliustalolle kunniakirjan esteettömyydestä vuonna 2011, ja pidämme esteettömyyttä toiminnassamme erittäin tärkeänä asiana. Esteettömyyteen on kiinnitetty paljon huomiota jo talon rakennusvaiheessa, ja pääsääntöisesti kaikkiin konsertteihin voi saattaja-apua tarvitseva henkilö tuoda avustajan mukanaan veloituksetta.

Sibeliustalo tulee täydentämään ja täsmentämään ohjeistustaan opaskoirien osalta siten, että opaskoiran kanssa liikkuvia näkövammaisia asiakkaita pyydetään saapumaan paikalle riittävän hyvissä ajoin ennen tilaisuuden alkua, jotta opaskoiran sijoituksesta voidaan sopia ennen tilaisuuden alkua aulassa olevan vastaavan vahtimestarin kanssa. Opaskoiraa tarvitseva henkilö saa ottaa koiran mukaansa konserttisaliin, mutta koiran sijoitus konserttisalissa on aiheellista käydä läpi aina ennakkoon henkilökunnan kanssa.