Sibeliustalossa on avoimet ovet 10.9.

Sibeliustalossa on avoimet ovet 10.9.

Sibeliustalon Syystori – Tullaan tutuiksi! -tapahtumassa keskiviikkona 10.9. on Sibeliustalon Metsähallissa järjestettävä avoimien ovien päivä klo 14-18.

Mukana tapahtumaa järjestämässä ovat Sibeliustalo, Sinfonia Lahti, Sibeliustalon ravintoloitsija Kanresta ja lahjatavaramyymälä Gift Duetto. Metsähallissa on iltapäivän aikana tarjolla livemusiikkia, liikuntakokeilua, uuden historiaseinän julkistaminen, talokierroksia, taiteilijavierailuja, arvontaa ja lipputarjouksia.

Tilaisuus alkaa klo 14 Ankkurin alueen teollisesta historiasta kertovan näyttelyseinän julkistamisella, jonka Sibeliustalo on tuottanut yhteistyössä Polttimo Oy:n ja Lahden Museoiden kanssa.

Sibeliustalon henkilökuntaa on tavattavissa Metsähallissa, ja iltapäivän aikana on mahdollista osallistua ohjatuille suomenkielisille talokierroksille klo 14.30, 15.30 ja 16.30.

Sibeliustalo on ollut mukana Päijät-Hämeen Liikunta ja Urheilu ry:n Liike elämään -hankkeessa, ja kaikilla kävijöillä on mahdollisuus osallistua ohjatulle chi kung -tunnille klo 15 alkaen Metsähallissa. Lajikokeiluun voivat osallistua kaikki kuntoon, ikään ja sukupuoleen katsomatta, eikä se vaadi erityisiä liikuntavarusteita. Tunnin ohjaa Kustaa Ylitalo, ja se toteutetaan yhteistyössä Liike elämään -hankkeen kanssa.

Sinfonia Lahden Teemu Kirjonen ja Petri Juutilainen musisoivat Georg Ots -konsertin ennakkotunnelmissa Metsähallissa klo 14.15 alkaen. Musiikin lomassa kuullaan lisää Georg Ots -konserteista ja muusta Sinfonia Lahden tulevasta toiminnasta. Tuubakimalainen-konsertti pörrää puolestaan ilahduttamaan lapsia ja leikkimielisiä klo 16. Puolituntisen konsertin esiintyjät ovat Sinfonia Lahden tuuban soittaja Harri Lidsle ja pianisti Miikka Kallio.

Sibeliustalon Garage Sale on kirpputori, jonka tuotot lahjoitetaan Lahden 4H-yhdistyksen Askeleet eteenpäin  -työllisyyshankkeelle, jonka puitteissa on toiminut 40 nuorta. Garage Salen tuotot ohjataan projektissa mukana olleiden nuorten Elonkerjuu-kiitosjuhlaan. Kirpputorilla myynnissä on mm. astioita, kirjoja ja levyjä edulliseen hintaan.

Keskiviikkoiltana Sibeliustalossa on Aleksanterin Teatterin vieraileva esitys Irwin – ikuinen kapinallinen klo 19.00.  Näyttelijä ja käsikirjoittaja Mika Räinä on haastateltavana Metsähallissa noin klo 17.30-18.00.

Päivän aikana  Sibeliustalon ja Sinfonia Lahden syyskauden lippu- ja kausikorttitarjouksia konsertteihin ja mahdollisuus osallistua arvontaan, johon osallistuneiden kesken arvotaan tuote- ja lippupalkintoja.

Sibeliustalon Syystorille on vapaa pääsy. Lämpimästi tervetuloa!