Finlandia-klubin kevät on täynnä vetovoimaisia artisteja

Finlandia-klubin kevät on täynnä vetovoimaisia artisteja

Finlandia-klubin kevätkausi käynnistyy kauden avajaisbileillä lauantaina 31. tammikuuta heti Pääsalin SuomiLOVE-finaalikonsertin suoran lähetyksen jälkeen. Bilekansaa vauhdittamassa ovat energinen bilebändi Trace Element, jonka jälkeen lavan valtaavat futiskentiltä takaisin musiikin pariin palannut Konsta Hietanen sekä Vox undercoveR –yhtye.

Helmikuussa klubilla nähdään kevään aikana uuden singlen lohkaiseva Scandinavian Music Group (la 7.2.), 1970-2000-luvun suomalaisista kappaleista kootun Mikä mahtaa olla in –cover-albumin syksyllä 2014 julkaissut Irina (pe 20.2.) sekä uuden Voice of Finland –kauden tähtivalmentaja Olli Lindholmin luotsaama -yhtye (la 28.2.).

Neljä Ruusua on palannut parin vuoden levytystauon jälkeen studioon ja julkaisee uuden albuminsa 20. helmikuuta. Finlandia-klubin lavalle joensuulaisrokkarit saapuvat lauantaina 7. maaliskuuta.

Syksyllä 2015 uuden albumin julkaiseva Ismo Alanko esiintyy klubin stagella perjantaina 13. maaliskuuta. ”Soitamme ensi kertaa uusia kappaleita livenä, ja suuntaamme suoraan keikoilta studioon. Fiilis on kertakaikkiaan erinomainen”, kommentoi Alanko itse tulevaa.

Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani musisoi viime joulukuussa Sibeliustalossa täydelle Pääsalille ja bändi palaa taloon Finlandia-klubin lavalle perjantaina 27. maaliskuuta.

Myös CMX on julkaisemassa uuden albuminsa tänä keväänä. Tammikuun lopussa julkaistava Mesmeria on bändiltä jo viidestoista studioalbumi. Mesmeria-kiertue pysähtyy Lahdessa lauantaina 28. maaliskuuta.

Von Hertzen Brothers suuntaa uuden albuminsa ilmestymisen yhteydessä laajalle New Day Rising Tour -kevätkiertueelle ja esiintyy Finlandia-klubilla 2. huhtikuuta. Samassa illassa nähdään niin ikään uuden albumin julkaiseva Lapko.

Kesän lähestyessä letkeitä tunnelmia klubille tuo Nopsajalka, joka on yksi kotimaisen reggaen ja rytmimusiikin pioneereista. Helsinkiläismuusikko nousee klubin lavalle pääsiäisviikonloppuna, lankalauantaina 4. huhtikuuta.

Lauantaina 10. huhtikuuta Finlandia-klubille saapuu Disco Ensemble, joka juhlistaa 10-vuotista First Aid Kit –läpimurtoalbumiaan. ”Levyä on helppo ja hauska soittaa livenä, sen verran paahtoa se on alusta loppuun”, Disco Ensemblen Miikka Koivisto kertoo.

Kevätkauden hakkaa pakettiin Viikate (la 11.4.) ja kaksi loppuunmyytyä jäähallikeikaa hiljattain vetänyt Apulanta, joka nappaa klubin stagen haltuunsa kahtena iltana (pe-la 24.-25.4.).

Kevään klubiohjelmisto on lähtenyt vauhdikkaasti myyntiin. Loppuunvarattuja ovat jo Haloo Helsinki! perjantaina 20. maaliskuuta ja Kaija Koo perjantaina 10. huhtikuuta.

Keikkaillan voi aloittaa rennosti saunomalla Finlandia-klubin vanhalla bäkkärillä, Sibeliustalon saunakabinetissa, jonka lauteilla on saunonut Suomen rokkikukot aina Hynysestä Mustajärven Pateen. Sauna on käytettävissä klubi-iltoina klo 16-21.