Sibeliustalolle Suomen Aktiivisin työpaikka 2014 -kunniamaininta

Sibeliustalolle Suomen Aktiivisin työpaikka 2014 -kunniamaininta

Lahden Sibeliustalo sai kunniamaininnan valtakunnallisessa henkilöstöliikunnan kilpailussa. Vuosittain jaettavalla Suomen Aktiivisin työpaikka 2014 tunnustuksella Valo haluaa edistää henkilöstöliikunnan kulttuuria sekä tukea työyhteisöjen hyvinvointia terveyttä edistävän liikunnan keinoin. Tunnustus on jaettu vuodesta 2006 alkaen ja se viestii erittäin hyvin hoidetusta henkilöstöliikunnasta. Suomen Aktiivisin työpaikka 2014 on Siimapuiston päiväkoti Vantaalta.

Sibeliustalon liikuntaohjelman tavoitteena on lisätä työntekijöiden aktiivista arkea työssä ja vapaa-aikana. Työntekijöitä kuunnellaan suunnittelutyössä ja heidän ideoitaan pyritään toteuttamaan. Vuoden aikana Sibeliustalo on järjestänyt useita lajikokeiluja työpäivän aikana ja kutsunut myös yhteistyökumppaniensa työntekijöitä niihin mukaan. Lajikokeilut ovat olleet työntekijöiden parissa suosittuja.

Työpaikalla on toteutettu myös kaksi liikuntakampanjaa; keväällä työntekijät keräsivät merkintöjä liikuntasuorituksista noin kahden kuukauden ajan, ja syksyllä he keräsivät merkintöjä aktiivisuudesta työpäivän aikana. Työpäivän aikaista istumista on pyritty vähentämään hankkimalla seisomatyöpisteitä sekä aktiivisia istuimia. Vuoden alusta työntekijöille järjestettiin Suomi Mies -liikuntatestit sekä mahdollisuus ryhmämuotoiseen liikuntaneuvontaan ja loppuvuodesta testit uusittiin.
Myös työterveyshuollon kanssa on haettu yhteistyön muotoa liikunta-asioissa.

”Olemme itse olleet niin innostuneita aktiivinen arki –teemasta, että haluamme jatkossa tarjota samanlaisia positiivisia kokouskokemuksia myös asiakkaillemme uuden aktiivisen kokoustuotteen muodossa”, kertoo Sibeliustalon liiketoimintapäällikkö Anu Kärkkäinen.

Lisätietoja:
Päijät-Hämeen Liikunta ja Urheilu,  Liike elämään-hanke, projektipäällikkö Ahti Romo, ahti.romoatphlu.fi,
puh. 040 5544 647
Lahden Sibeliustalo, liiketoimintapäällikkö Anu Kärkkäinen, anu.karkkainenatsibeliustalo.fi, puh. 050 398 5812