Sibeliustalon viime vuoden tulos positiivinen

Sibeliustalon viime vuoden tulos positiivinen

Lahden Sibeliustalo Oy:n toimintavuosi 2014 toteutui taloudellisesti positiivisena. Tulosta kertyi verojen jälkeen noin 28 000 euroa. Liikevaihtoa muodostui vuonna 2014 yhteensä 2,8 milj. euroa, kun vuotta aikaisemmin yhtiö ylsi ennätykselliseen 3,1 milj. euron liikevaihtoon.

Tapahtumilla ja kävijämäärillä mitaten viime vuosi oli Sibeliustalolle edellisvuoden kaltainen. Vuonna 2014 talossa vieraili yhteensä noin 184 000 kävijää, missä on kasvua edellisvuoteen pari prosenttia, ja viime vuonna kongressi- ja konserttikeskuksessa

Konsertteja Sibeliustalossa tuotettiin vuonna 2014 yhteensä 183 kpl, joista oman tuotannon konsertteja oli 22 kpl, yhteistuotantoja 15 kpl ja vuokrakonsertteja 79 kpl. Sinfonia Lahti järjesti pääsalissa yhteensä 44 konserttia. Ikärajattomalla Finlandia-klubilla keikkojen määrä kipusi 23:een. Pääsalin käyttöaste nousi 59 %:iin edellisvuoden 55 %:sta.

Kokouksia Lahden Sibeliustalossa järjestettiin yhteensä 379 kpl, ja juhlia vietettiin vuoden aikana 27 kertaa. Yhteensä kokous- ja juhlavieraita talossa kävi yhteensä noin 34 000 henkilöä, joka oli jopa 18,5 % enemmän kuin edellisenä vuonna. Taloesittelyjä järjestettiin 95 kpl, mikä osaltaan kertoo, että Sibeliustalon arkkitehtuuri ja tapahtumapuitteet kiinnostavat vuodesta toiseen. Lahden Sibeliustalo työllisti vuonna 2014 yhteensä 21 vakituista työntekijää ja yhden määräaikaisen työntekijän.

”Sibeliustalon mission ja arvojen mukaisesti tavoitteemme on tarjota monipuolista tapahtumatarjontaa ja elämyksiä erilaisille kohderyhmille, ikään ja makuun katsomatta. Yksi vuoden 2014 tavoitteista oli vähentää oman tuotannon tapahtumia ja toimia yhä enemmän erityisesti vuokrakonserttien tarjoajana. Suuntamme on tavoitteiden mukainen ja oikea”, linjaa Sibeliustalon toimitusjohtaja Taneli Tuomaala.

 

Lisätiedot:

Taneli Tuomaala
Toimitusjohtaja
Lahden Sibeliustalo Oy
Puh. 044 716 1800
taneli.tuomaaalaatsibeliustalo.fi