Lahden musiikkiluokat Sibeliustalon vuoden 2015 hyväntekeväisyyskohde

Lahden musiikkiluokat Sibeliustalon vuoden 2015 hyväntekeväisyyskohde

Lahden musiikkiluokat Sibeliustalon vuoden 2015 hyväntekeväisyyskohde.

Lahden musiikkiluokilla ja musiikkilukiolla yhteinen kevätkonsertti Sibeliustalossa

Viitisensataa Lotilan ja Tiirismaan musiikkiluokkien ja musiikkilukion lasta ja nuorta valtaa torstaina 7.5. Sibeliustalon pääsalin. Tapahtuma on ainutlaatuinen niin esiintyjien kuin kuulijoidenkin kannalta, sillä se tuo kaikki musiikkiluokkalaiset alakoulun kolmosista lukion kolmosiin ensimmäistä kertaa yhdessä Sibeliustalon lavalle suuren yleisön eteen.

Sydämeni laulu -juhlakonsertissa yleisölle tarjotaan tiivis kattaus perinteistä ja modernia kotimaista musiikkia, onhan kuluva vuosi monen tunnetun suomalaisen juhlavuosi. Monipuolista ohjelmistoa esittävät erikokoiset kuorot, laulu- ja soitinyhtyeet ja jousiorkesteri. Konsertti on samalla myös epävirallinen avaus Lahden musiikkiluokkien 50-vuotisjuhlavuodelle 2016.

Studio opiskelu-, opetus- ja äänityskäyttöön

Lahden Tiirismaan harjulle on pian puolen vuosisadan aikana kasvanut korkeatasoinen musiikkiopetuksen kampus, jossa lähekkäin sijaitsevien Lotilan ja Tiirismaan koulujen opettajat, kuorot ja orkesterit ovat aktiivisesti keskenään tekemisissä. Toiminnan hedelmistä – musikaaleista, kevät- ja joulukonserteista ja bändi-tapahtumista – pääsee yleisö nauttimaan lukuvuoden aikana useita kertoja. Käytännönläheiseen musiikinopetukseen kuuluvat myös säännöllisin väliajoin levytykset. Tuorein tallenne on Lotilan musiikkiluokkalaisten ja Laulupuu-kuoron Tämän kylän lapsii -cd, joka toteutettiin kansanmusiikkiyhtye Freijan kanssa.

Sydämeni laulu -konsertin järjestää Lahden musiikkiluokat, jonka hakemuksen Sibeliustalo hyväksyi tänä vuonna toiseksi hyväntekeväisyyskohteekseen. Konsertin tulot käytetään Lotilan koulun tiloissa sijaitsevan äänitysstudion varustamisen hyväksi. Tavoitteena on lisätä studion käyttömahdollisuuksia ja tarjota musiikinopiskeluun oleellisesti kuuluvaa ääni- ja näyttämötekniikan opetusta varten asianmukaiset olosuhteet.

——————-

Lisätietoja:
Mia Kiiski, apulaisrehtori, musiikinopettaja
puh. 050 387 9754
Lotilan koulu, Vuoksenkatu 9

Petra Peltovako, markkinointi- ja viestintäpäällikkö
puh. 044 416 3298
Lahden Sibeliustalo Oy