Jazztori goes Lahden Sibeliustalo

Lahti Big Band ry:n omistama Lahden Jazztori tuotetaan jatkossa yhteistyössä Lahden Sibeliustalo Oy:n kanssa.

Lahdessa jo perinteeksi muodostunut Jazztori järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa Sibeliustalossa Vesijärven rannalla 12.–14.11.2015. Jazztorin ohjelmisto ja esiintyjät julkaistaan viikolla 33. Liput tulevat myyntiin maanantaina 17.8. klo 9.00.

Lahti Big Band löysi Jazztori-perinteelle Sibeliustalosta kokeneen jatkajan

Musiikkiviihteen lisäksi Jazztorin toiminnan yksi kulmakivi on tarjota muille big bandeille esiintymismahdollisuus sekä tehdä jazzia tunnetuksi lahtelaisille. Toiminnan mahdollistamiseksi Jazztorin ohjelmistoa on vuosien saatossa pitänyt monipuolistaa, jotta riittävä määrä yleisöä löytää tapahtuman. Svengaava musiikki ja isot orkesterit ovat muodostuneet Jazztorin tavaramerkiksi. Taloudellisista haasteista huolimatta toiminnan jatkuvuus on pyritty takaamaan yrityskumppanuuksien turvin. Nyt jo 26 vuoden iän saavuttanutta Jazztapahtumaa lähtee Lahti Big Bandin kanssa tuottamaan Sibeliustalo. Molempien osapuolten tavoitteena on ensimmäisen yhteisen tuotantokerran jälkeen rakentaa Jazztorille pidempi yhteistyömalli ja sen myötä kasvattaa tapahtumaa myös tulevaisuudessa.

Etsimme pitkään tapahtumajärjestäjäyritystä, joka pystyttäisi teltan torille. Ei löytynyt telttailijaa, mutta löysimme Sibeliustalon mahtavat puitteet Jazztorille, summaa Lahti Big Band ry:n puheenjohtaja Timo Mäkelä.

Lahden Jazztori kuuluu Lahteen ja lahtelaiseen musiikkikulttuuriin. Tämän vuoksi olemme innolla mukana jatkamassa ja kehittämässä perinteikästä musiikkitapahtumaa. Sibeliustalo taipuu moneksi, perustelee Sibeliustalon liiketoimintapäällikkö Anu Kärkkäinen.

Jazztori on tärkeä osa vuonna 1984 perustetun Lahti Big Bandin historiaa. Tanskalaisen ystävyyskaupunkiyhteistyön innoittamana Lahti Big Band pystytti ensimmäisen Jazztori -tapahtuman Lahden alatorille elokuussa 1989. Alkuperäisenä tavoitteena oli rakentaa välitön jazz-telttatapahtuma erityisesti lahtelaisille, vaihtoehdoksi perinteisille konserttisalitapahtumille. Jazztori on tähän saakka järjestetty vuosittain, pääsääntöisesti elokuussa muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta.  Alkujaan yhdeksänpäiväisen tapahtuman pituus ja mittasuhteet ovat vaihdelleet.

Lahti Big Band on vuonna 1984 perustettu orkesteri, joka on pitkään niittänyt mainetta tinkimättömällä perehtymisellä 30- ja 40-lukujen akustiseen swing-musiikkiin. Viime vuosina LBB on laajentanut ohjelmistoaan uudempaan musiikkiin ja tehnyt yhteistyötä tunnettujen laulajien kanssa: mm. Sami Pitkämö, Nat Newborn, Paula Koivuniemi, Laura Voutilainen ja lauluyhtye Old Chaps. Viimeisin produktio on toteutettu bluesartisti Ismo Haaviston kanssa. Lahti Big Bandin taiteellinen johtaja, kapellimestari ja sovittaja on trumpetisti Erno Tiittanen. Lahti Big Bandillä on kaksi vakituista laulusolistia, Elina Pakkanen ja Klaara Koivunen. Kotimaan lisäksi LBB on esiintynyt Ruotsissa, Tanskassa, Virossa, Kyproksella, Japanissa ja Yhdysvalloissa.

Lisätietoja:

Anu Kärkkäinen
Liiketoimintapäällikkö
LAHDEN SIBELIUSTALO OY 
+358 (0)50 398 5812                                                                

Timo Mäkelä
Puheenjohtaja
LAHTI BIG BAND RY
+358 (0) 400 711 306