Lahden Jazztorin ohjelmistosta löytyy jokaiseen makuun

Lahden Jazztorin ohjelmistosta löytyy jokaiseen makuun

Sibeliustalo vaalii Jazztorin henkeä ja tunnelmaa

Lahti Big Band ry:n omistama Lahden Jazztori tuotetaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa yhteistyössä Lahden Sibeliustalo Oy:n kanssa 11.–14. marraskuuta Sibeliustalossa.

Tämän vuoden Jazztorilla nähdään Lahti Big Bandin ja Jazz Buggersin lisäksi M. A. Numminen ja Pedro Hietanen, Badding by Agents, Tuomari Nurmio & Hoedown, Emma Salokoski sekä Eva & Manu.

Nelipäiväinen tapahtuma alkaa keskiviikkona ilmaiskonsertilla, jossa esiintyvät Köllin Kollit, Lahden Tiirismaan lukion musiikkiluokat, Päivi & The Moonstones, Bay Swing Band sekä Lahden Seurakuntien Gospel Big Band.

Liput tulevat myyntiin tiistaina 18.8. klo 9.00.

Jazztorin ohjelmistossa jokaiselle jotakin

Musiikkiviihteen lisäksi Jazztorin toiminnan yksi kulmakivi on tarjota muille big bandeille esiintymismahdollisuus sekä tehdä jazzia tunnetuksi lahtelaisille. Toiminnan mahdollistamiseksi Jazztorin ohjelmistoa on vuosien saatossa pitänyt monipuolistaa, jotta riittävä määrä yleisöä löytää tapahtuman. Svengaava musiikki ja isot orkesterit ovat muodostuneet Jazztorin tavaramerkiksi. Molempien osapuolten tahtotila on jatkaa ja kasvattaa Jazztoria tulevaisuudessa.

  • Pyrimme rakentamaan sellaisen ohjelman, joka tavoittaa mahdollisimman laajan yleisön, mutta tarjoaa myös jazzia sitä harrastaville, summaa Lahti Big Band ry:n puheenjohtaja Timo Mäkelä.
     
  • Olemme ensimmäistä kertaa mukana suunnittelemassa Jazztoria. Uusi alku on aina mahdollisuus. Pyrimme kunnioittamaan perinteitä, mutta samalla tuomme jotain uutta ohjelmistoon, jotta se palvelisi mahdollisimman monta kuulijaa. Olemme innoissamme tästä ohjelmistosta ja toivomme, että yleisö löytää meidät, jatkaa Sibeliustalon liiketoimintapäällikkö Anu Kärkkäinen.

Jazztorilla jo pitkät perinteet Lahdessa

Jazztori on tärkeä osa vuonna 1984 perustetun Lahti Big Bandin historiaa. Tanskalaisen ystävyyskaupunkiyhteistyön innoittamana Lahti Big Band pystytti ensimmäisen Jazztori -tapahtuman Lahden alatorille elokuussa 1989. Alkuperäisenä tavoitteena oli rakentaa välitön jazz-telttatapahtuma erityisesti lahtelaisille, vaihtoehdoksi perinteisille konserttisalitapahtumille. Jazztori on tähän saakka järjestetty vuosittain, pääsääntöisesti elokuussa muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta.  Alkujaan yhdeksänpäiväisen tapahtuman pituus ja mittasuhteet ovat vaihdelleet.

Lahti Big Band on vuonna 1984 perustettu orkesteri, joka on pitkään niittänyt mainetta tinkimättömällä perehtymisellä 30- ja 40-lukujen akustiseen swing-musiikkiin. Viime vuosina LBB on laajentanut ohjelmistoaan uudempaan musiikkiin ja tehnyt yhteistyötä tunnettujen laulajien kanssa. Lahti Big Bandin taiteellinen johtaja, kapellimestari ja sovittaja on trumpetisti Erno Tiittanen. Lahti Big Bandillä on kaksi vakituista laulusolistia, Elina Pakkanen ja Klaara Koivunen. Kotimaan lisäksi LBB on esiintynyt Ruotsissa, Tanskassa, Virossa, Kyproksella, Japanissa ja Yhdysvalloissa.

Lisätietoja:

Anu Kärkkäinen
Liiketoimintapäällikkö
LAHDEN SIBELIUSTALO OY
+358 (0)50 398 5812

Timo Mäkelä
Puheenjohtaja
LAHTI BIG BAND RY
+358 (0) 400 711 306