Pellolta ruokapöytään – Kanrestan viljelykset tuottavat ravintoloille omaa satoa

Pellolta ruokapöytään – Kanrestan viljelykset tuottavat ravintoloille omaa satoa

Pellolta ruokapöytään – Kanrestan viljelykset tuottavat ravintoloille omaa satoa

Sibeliustalon toiminta perustuu tapahtuma- sekä kokouspalveluiden tuotantoon, mutta lisäarvoa yrityksen toiminnalle tuo laadukas ravintolapalveluiden tuottaja Kanresta. Kanresta on toiminut Sibeliustalossa vuodesta 2000 lähtien varmistaen asiakkaiden tyytyväisyyden niin pitkien kokous- ja tapahtumapäivien, illallisjuhlien, konserttien väliaikojen sekä Finlandia-klubin keikkojen aikana. Yrityksellä on vahvat eettiset arvot, joita vuoden 2015 lähiruokaprojektikin asiakkailleen välittää.

Raaka-aineen matka alkutuotannosta ruokapöytään on vuoden 2015 lähiruokaprojekti Kanresta -ravintoloissa. Kanrestan vuokraamilla pelloilla viljellään porkkanaa ja punajuurta ravintoloiden syksyn menuissa käytettäväksi. Kanrestan Oma Pelto -hanke sijaitsee Vojakkalan kylässä Lopella, parhailla mahdollisilla kasvumailla noin 80 km Helsingistä. Lahdesta katsottuna Sibeliustalossa nautitut juurekset ovat siis oman tuotantonon lähiruokaa. Kanrestalaiset voivat vierailla pelloilla tutustumassa ruuan kasvuprosessiin ja osallistua sadonkorjuuseen. Kanrestan sopimusviljelijöinä toimivat Jenni ja Reijo Tuomola. Oma Pelto -hankkeen pellot on merkitty Kanrestan kylteillä.