Sibeliuksen elinajan urkumusiikki yhdistyy kuvataiteeseen

Sibeliuksen elinajan urkumusiikki yhdistyy kuvataiteeseen

Sibeliustalon Pääsalissa Sibeliuksen juhlavuoden kunniaksi järjestettävässä konsertissa yhdistyvät Sibeliustalon urut sekä kuvataide ainutlaatuisella tavalla. Konsertti, Urkumusiikki ja kuvataide Sibeliuksen elinaikana, on innoittanut urkuri Jan Lehtolan ja kuvataiteilija Marja-Liisa Jokitalon avaamaan Sibeliuksen aikaa kahdella eri taiteenlajilla samanaikaisesti.

Urkukonsertin teema johdattaa kuulijat symbolismin ja naturalismin maailmaan, jossa Jean Sibelius oli voimakkaasti läsnä. Arnold Böcklinin symboliikan tulkkina kuullaan Max Regerin ensimmäinen urkusonaatti.Konsertin jälkipuoliskolla tutustaan Albert Gustaf Aristides Edelfeltin teoksiin Charles-Marie Widorin sävelin. Konsertin päätteeksi kuullaan Widorin kuuluisa Toccata viidennestä urkusinfoniasta.

Pääasiallisesti öljyvärein työskentelevän taidemaalarin Marja-Liisa Jokitalon teoksissa värin ilmaisevuus ja maalauksen fyysinen läsnäolo yhdistettynä valokuvan muistonomaisuuteen ovat keskeisiä kysymyksiä.

Urkumusiikki ja kuvataide Sibeliuksen elinaikana -korsertti Sibeliustalon Pääsalissa torstaina 15.10.2015 kello 19. Konsertin järjestää Organum-seura yhdessä Lahden Sibeliustalon kanssa.