An Evening with Elvis’ Friends and Original Musicians -kiertue pysähtyy Lahteen 6.5.

An Evening with Elvis’ Friends and Original Musicians -kiertue pysähtyy Lahteen 6.5.

Elviksen turvamies muistelee: ”Elvis tiesi, että pillerit koituisivat hänen kohtalokseen”

Tammikuun 8. päivä Elvis Presley olisi täyttänyt 81-vuotta. Vaikka Elviksen kuolemasta on kulunut miltei 40 vuotta on hän yhä edelleenkin ajankohtainen henkilö. Ensi keväänä Suomeen saapuva Dave Hebler on yksi kiistanalaisimmista hahmoista Elvis-fanien keskuudessa. Osa ihailee 78-vuotiasta henkivartijaa hänen suoruutensa ja rehellisyytensä takia – ja osa vihaa häntä. Dave Hebleriä syytetään jopa Elviksen kuolemasta. Miksi? Hän on yksi Elvis: What Happend kirjan kirjoittajista. Skandaalinsävytteinen kirja julkaistiin vain viikkoja ennen Elviksen kuolemaa elokuun 16. vuonna 1977. Kirja oli ensimmäinen laatuaan ja se käsitteli ’Rockin kuninkaan’ elämän pimeämpää puolta ja reseptilääkkeiden väärinkäyttöä. Kirja oli myyntimenestys ja se myi yli viisi miljoonaa kappaletta. Kysyttäessä kirjan roolista Elviksen ennenaikaisessa poismenossa Dave Heblerillä on vastaus valmiina.

Kirja ei tappanut Elvistä. Tiedän, että hän hermostui kirjan takia, mutta on järjetöntä syyttää, että kirja olisi aiheuttanut Elviksen kuoleman. Kirja ei kaatanut pillereitä Elviksen kurkkuun. Elvis otti pillerinsä ihan itse, Hebler toteaa.

Kun Hebleriltä kysyy miksi hän edes kirjoitti kirjan, vastaa hän rehellisesti.

Osasyy kirjan kirjoittamiseen on vuonna 1976 saamani potkut. Minulle maksettiin vain kahden viikon palkka ja se oli siinä. Luonnollisesti olin järkyttynyt asiasta. Toisaalta halusin saada Elviksen muuttamaan elämäntapojaan. Yritimme parhaamme jotta hän olisi lopettanut pillereiden käytön, mutta Elvis sanoi aina: ”Jättäkää minut rauhaan, tarvitsen pillereitä”. Elviksen syömien lääkkeiden määrä oli huikea. Tiesimme, että pillerit veisivät hänet hautaan.

– Elviskin ymmärsi asian. Kirja oli viimeinen mahdollisuus saada Elvis huomioimaan mitä hän oli tekemässä itselleen. Olimme kuitenkin myöhässä. Kysyin jo tuolloin: ’Miten pystyt suojelemaan miestä häneltä itseltään?

Kysyttäessä suhteestaan Elviksen kanssa Hebler vastaa:

Elvis ei ollut teennäinen eikä hän esittänyt mitään tekopyhää… Elvis oli jalat maassa olevaa tyyppiä. Ensimmäisestä tapaamisestamme lähtien olimme kavereita. Elvis oli hyvin antelias; hän olisi antanut jopa paidan päältään sitä pyytävälle. Nauroimme paljon ja meillä oli paljon hyviä hetkiä yhdessä. Muistelen lämmöllä yhteisiä racketball -pelejämme sekäkarateharjoituksiamme. Ajelimme sekä autoilla että moottoripyörillä ja lauloimme yhdessä. Minulla on paljon hyviä muistoja ja oli ikävää nähdä Elvis pillereiden vaikutuksen alaisena: hän oli kuin zombi. Oli todella surullista huomata, että emme pystyneet auttamaan häntä, murehtii Hebler.

Dave Hebler on mukana ensi keväänä Suomeen saapuvassa An Evening with Elvis’ Friends and Original Musicians -kiertueessa. Kiertue pysähtyy Lahden Sibeliustalolle perjantai 6.5. klo 19.