Gregorian saapuu jäähyväiskiertueellaan Lahteen maaliskuussa

Gregorian saapuu jäähyväiskiertueellaan Lahteen maaliskuussa

Koko maailman 1990-luvulla musiikillaan lumonnut Gregorian-yhtye lähtee jäähyväiskiertueelle ja saapuu sen myötä viimeisen kerran myös Suomeen ensi maaliskuussa. Gregorian Final Chapter –niminen konsertti nähdään Lahden Sibeliustalossa tiistaina 1. maaliskuuta 2016.

Gregorian-yhtyeen musiikissa yhdistyvät oman aikamme popmusiikki sekä 500–700-lukujen gregoriaaninen yksiääninen kirkkolaulu. Vuonna 1990 ensilevynsä julkaissut kokoonpano on sittemmin tehnyt yksitoista albumia ja kuusi DVD:tä, joita on myyty yli kuusi miljoonaa kappaletta ympäri maailman. Yhtye on saavuttanut kulta- ja platinalevyjä kaikkiaan 24 maassa ympäri maailman.

Suomessakin Gregorian-yhtyeen musiikki kuuluu kaikkien aikojen suosituimpien ulkomaisten albumien listalle. Vuonna 2001 ilmestynyttä Masters of Chant Chapter II –albumia on myyty meillä yli 40 000 kappaletta. Kaikkiaan yhtyeen levyjä on myyty Suomessa yli 100 000 kappaletta.

Gregorian-yhtyeen ohjelmistossa on lähes 200 laulua tunnetuimmista klassisen musiikin helmistä uusimpiin pop- ja rock-kappaleisiin, kuten Metallicaan, Coldplayhyn, U2:een ja Rammsteiniin.

Yhtyeen kehitti saksalainen tuottajaguru Frank Peterson, joka on vaikuttanut myös Enigma-projektin sekä mm. Sarah Brightmanin ja Andrea Boccellin taustalla.

Ti 1.3.2016 klo 21:00
Sibeliustalon pääsali
Liput: 59,50 €
Osta liput!

Järjestäjä: Eastway Live