Semmarit – hullun hommaa jo yli neljännesvuosisadan

Semmarit – hullun hommaa jo yli neljännesvuosisadan

Seminaarinmäen mieslaulajat julkaisee 15.4. yhdennentoista studioalbuminsa sekä lähtee laajamittaiselle levynjulkaisukiertueelle. Hullun hommaa -kiertue alkaa Hämeenlinnasta 12.4. ja sisältää yhteensä 13 keikkaa Suomen suurimmissa konserttisaleissa. Hullun hommaa -kappaleesta julkaistaan myös musiikkivideo.

Hulluus ei ole Semmareiden kohdalla kaukaa haettu teema, sillä esityksissä on vuosien varrella totuttu näkemään muun muassa kalan perkausta, sumopainia sekä balettiesityksiä merenalaisissa maailmoissa. Uusi Hullun hommaa -nimikkokappale käsittelee kuitenkin toisenlaista hulluutta. 

“Kappale kertoo itsemurhapommittajista ja viesti on yksiselitteinen – on hullua surmata, oli sitten kyse aatteesta, uskonnosta tai jostain muusta. Biisi ei kuitenkaan leimaa eikä syytä mitään erityistä tahoa julmuuksista. Vahvasti erottuvan viestinsä takia halusimme nostaa sen kiertueemme ja levymme nimikkokappaleeksi. Kummallakin hulluusteemaa käsitellään kuitenkin monipuolisesti”, kuoroa alusta alkaen johtanut Reima Viitala kertoo. “Semmareiden taival on ollut jo yli neljännesvuosisadan hullun hommaa – enimmäkseen positiivisessa mielessä. Olemme ryhmä erilaisia ja erikoisia persoonia. Voidaan sanoa, että Semmarina oleminen on myös jatkuvaa erilaisuuden sietämistä. Teemme näissä konserteissa kunniaa myönteiselle hulluudelle.” 

Hullun hommaa -kiertueen keikat:

12.4. Hämeenlinna, Verkatehdas
13.4. Lahti, Sibeliustalo
14.4. Järvenpää, Järvenpäätalo
15.4. Helsinki, Finlandia-talo
16.4. Turku, Logomo
19.4. Joensuu, Carelia-sali
20.4. Kouvola, Kuusankoskitalo
21.4. Lappeenranta, Lappeenranta-sali
22.4. Jyväskylä, Paviljonki
23.4. Kuopio, Musiikkikeskus
5.5. Kokkola, Snellman-sali
6.5. Seinäjoki, Nurmo-halli
7.5. Tampere, Tampere-talo

Seminaarinmäen mieslaulajat on Jyväskylässä 1989 perustettu mieskuoro. Ryhmän musiikki ei ole tavanomaista kuorolaulua, vaan Semmarit tunnetaan rohkeasti eri musiikkirajoja rikkovana ja oman soundinsa luoneena show-kokoonpanona. Kuoro on uransa varrella keikkaillut myös Yhdysvalloissa, Kiinassa ja monissa Euroopan maissa. Lukuisten tv-esiintymisten lisäksi kokoonpano on myös käsikirjoittanut neliosaisen TV-sarjan YLE TV2:lle. Semmareiden edellinen kiertue oli yhtyeen 25-vuotisjuhlakiertue ja esityksen näki yhteensä yli 10 000 ihmistä.

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Jutta Vetter
jutta.vetteratdexviihde.fi
040 5777 809

Markus Paananen
markus.paananenatsemmarit.fi
050 3740 064

Pressikuvat:

http://semmarit.fi/press/