Lahden Messut ja Lahden Sibeliustalo neuvottelevat uudelleenjärjestämisestä

Lahden Messut ja Lahden Sibeliustalo neuvottelevat uudelleenjärjestämisestä

Lahden Messut ja Lahden Sibeliustalo neuvottelevat sulautumisesta johtuvasta toimintojen uudelleenjärjestämisestä

Lahden kaupungin suunnitelma yhdistää sulautumisen kautta Lahden Messujen ja Lahden Sibeliustalon liiketoiminnot etenee aikataulun mukaisesti. Uusi yhtiö aloittaa vuoden 2017 alussa. Tämän suunnitelman toteuttamiseksi Lahden Messut Oy ja Lahden Sibeliustalo Oy aloittavat yhteistoimintaneuvottelut toimintansa uudelleenjärjestämiseksi.

Tavoitteena on, ettei henkilöstövähennyksiä tarvitse tehdä. Toimintaa järjestellään uudelleen tehostamaan olemassa olevia resursseja sekä valjastetaan työntekijöiden osaaminen tehokkaammin käyttöön. Myös työtekijöiden omia toiveita uusiin työnkuviin liittyen on kuultu.

– Emme neuvottele työpaikkojen vähentämisistä. Niin Lahden Messujen kuin Lahden Sibeliustalonkin työntekijöiden ammattiosaamista tarvitaan myös uudessa organisaatiossa. Töiden järjestelyillä haluamme parantaa kilpailukykyämme muuttuvassa, kansainvälistyvässä tapahtumamaailmassa, sanoo toimitusjohtaja Emilia Mäki.

Neuvottelut koskevat Lahden Messujen 11 ja Lahden Sibeliustalon 22 työntekijää.

Suunnitelmana on yhdistää organisaatiot yhdeksi toiminnalliseksi kokonaisuudeksi. Toiminnan selkeyttämiseksi suunnitellaan Lahden Messujen työntekijöiden muuttoa Sibeliustalon tiloihin syksyn aikana. Samalla haetaan säästöjä tilakustannuksista.

Tapahtumatuotannon sekä kokousmyynnin osalta Lahden Messujen ja Sibeliustalon toiminta jatkuu normaalisti.

Lisätiedot:

Toimitusjohtaja Emilia Mäki, Lahden Messut Oy ja Lahden Sibeliustalo Oy
Puh. 050 5820 953, emilia.makiatlahdenmessut.fi , emilia.makiatsibeliustalo.fi

Hallituksen puheenjohtaja Jari Salonen, Lahden Messut Oy ja Lahden Sibeliustalo Oy
Puh. 044 021 1211, jari.salonenatmuoviyhdistys.fi