Stavangerin sinfoniaorkesteri konsertoi Lahdessa keväällä 2017

Stavangerin sinfoniaorkesteri konsertoi Lahdessa keväällä 2017

Skandinavian yksi menestyksekkäimmistä orkestereista, norjalainen Stavangerin sinfoniaorkesteri, lähtee keväällä 2017 kiertueelle Eurooppaan. Orkesteri kiertää ylikapellimestarinsa Christian Vásquezin kanssa Venäjällä, Suomessa sekä Hollannissa. Lahteen orkesteri saapuu huhtikuun lopussa. Kiertueen solistina toimii viulisti Sergey Khachatryan, joka soittaa kiertueella mm. Bruchin suositun viulukonsertto nro 1.

Vuonna 1984 syntyneesta Christian Vásquezista tuli Stavangerin sinfoniaorkesterin ylikapellimestari kauden 2013–14 alussa. Vásquez toimii myös musiikkijohtajana venezuelalaisessa Teresa Carreñon nuoriso-orkesterissa.

Vuonna 1985 syntynyt armenialainen viulisti Sergey Khachatryan voitti vuonna 2000 kaikkien aikojen nuorimpana kansainvälisen Jean Sibelius -viulukilpailun Helsingissä. Vuonna 2005 Khachatryan sai ensimmäisen palkinnon arvostetussa Kuningatar Elisabet -viulukilpailussa Brysselissä. Ura on vienyt Khachatryanin isoille lavoille ympäri maailmaa suurten orkestereiden kanssa kuten Berliinin filharmonikkojen, Concertgebouw Amsterdamissa, New York ja Philadelphia sekä festivaaleille useissa eri maissa.

25 vuoden aikana Stavangerin orkesteri on erikoistunut erityisesti barokkiin ja klassiseen musiikkiin. Taiteellisina johtajina orkesterissa ovat työskennelleet muun muassa Frans Brüggen, Philippe Herreweghe ja Fabio Biondi. Entisiä ylikapellimestareita ovat Steven Sloane ja Susanna Mälkki.

Orkesterin pääasiallinen esiintymispaikka on ”Musiikin temppeliksi” kutsuttu Stavangerin konserttisali, joka avattiin vuonna 2012.

Stavangerin sinfoniaorkesteri konsertoi Lahden Sibeliustalossa perjantaina 28.4.2017 klo 19.00. Liput ovat nyt myynnissä.