KOKO Lahti Oy:n tapahtumatalojen vuoden 2016 tulos nousujohteinen

KOKO Lahti Oy:n tapahtumatalojen vuoden 2016 tulos nousujohteinen

Sibeliustalon tuloksesta ennätyksellisen hyvä, myös Lahden Messujen tulos ennakoitua parempi

Toimintavuosi 2016 oli Lahden Messut Oy:n sekä Lahden Sibeliustalo Oy:n viimeinen itsenäisinä osake-yhtiöinä, kun vuoden 2017 alusta alkaen tapahtumatalot yhdistyivät yhdeksi tapahtumayhtiöksi. KOKO Lahti Oy:ksi nimettyä yhtiötä johtamaan valittiin viime vuoden maaliskuussa aloittanut toimitusjohtaja Emilia Mäki, joka toimi vuoden 2016 loppuun asti molempien osakeyhtiöiden toimitusjohtajana.

Uuden tapahtumayhtiön tehtävänä on tarjota kokonaisvaltaisia tapahtumatuotantoja ja tapahtumatiloja erikokoisiin tilaisuuksiin. KOKO Lahti Oy hallinnoi, myy ja markkinoi Lahden kaupungin omistamia tapahtumataloja: Lahden Messut, Lahden Sibeliustalo sekä Lahden konserttitalossa toimiva Felix Krohn -sali. Lisäksi KOKO Lahti Oy tuottaa tapahtumia talojen ulkopuolella.

Sibeliustalon tapahtumavuosi 2016 oli erinomainen

Vuosi 2016 oli Sibeliustalolle tuloksellisesti erinomainen. Laskennallisten verojen jälkeen tulosta syntyi +167 000 euroa liikevaihdon kasvaessa 2,9 milj. euroon. Lahden Sibeliustalo Oy työllisti päättyneenä vuonna yhteensä 20 vakituista sekä kaksi määräaikaista työntekijää.

Tapahtuma- ja kävijämäärillä mitattuna vuosi oli edellisvuoden kaltainen. Toimintavuotena talossa vieraili noin 185 000 kävijää. Tilaisuuksia järjestettiin yhteensä 760 kappaletta, joista konsertteja oli 152 kpl, kokouksia ja kongresseja 410, juhlia 38 kpl ja muita tapahtumia 160 kpl.  Sinfonia Lahti konsertoi Sibeliustalossa 41 kertaa. Ravintolaan ryhmävarauksia katettiin toimintavuoden aikana 57 tilaisuuden verran. Finlandia-klubin keikkoja tuotettiin vuoden aikana yhteensä 27.

Lahden Messut kiri kiinni ennustettua tappiota

Lahden Messukeskuksessa järjestettiin vuoden 2016 aikana lähes 50 hallitason tapahtumaa, joista viisi oli Lahden Messut Oy:n omia messutapahtumia. Vuoden aikana Lahden Messukeskuksessa vieraili lähes 200 000 kävijää. Tapahtumatuotantoa tehtiin runsaasti niin Lahden Messukeskuksessa kuin myös talon ulkopuolella, laajimpana Suomen suurimman raskaskonealan ammatti- ja myyntinäyttely FinnMETKO 2016 -tapahtuman tekninen toteutus Jämsässä. Tekniikan myynti saavutti toimintavuotena kaikkien aikojen suurimman liikevaihtonsa.

Lahden Messujen liikevaihto vuonna 2016 oli 2,9 milj. euroa. Tulos laskennallisten verojen jälkeen jäi -174 000 euroon. Toimintavuonna Lahden Messuilla työskenteli 11 vakituista sekä yksi määräaikainen työntekijä.

Uusi tapahtumayhtiö odottaa kaupallisesti vilkasta vuotta

Käynnistynyt toimintavuosi on alkanut KOKO Lahti Oy:llä vilkkaana. KOKO Lahti Oy toimi mm. Lahti 2017 MM-kisojen palveluyhteistyökumppanina ja hoiti suurtapahtuman tilarakentamista ja kalustevuokrausta yhteensä 140 tilassa. Niin kansainvälinen kuin valtakunnallinenkin kiinnostus Lahden alueeseen kokous- ja matkailukohteena ennustaa kasvua erikokoisten ja kokonaisvaltaisten tapahtumapalveluiden kysyntään myös tulevaisuudessa. KOKO Lahti Oy:n arvioitu liikevaihto vuonna 2017 on 5,7 milj. €. Yhtiö työllistää tällä hetkellä 35 vakituista työntekijää.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Emilia Mäki, KOKO Lahti Oy
Puh. 050 582 0953, emilia.makiatlahdenmessut.fi, emilia.makiatsibeliustalo.fi

Hallituksen puheenjohtaja Jari Salonen, KOKO Lahti Oy
Puh. 0440 211 211, jariatjarisalonen.fi