Ohjelmapäällikkö Samppa Rinne LiveFIN ry:n hallituksen puheenjohtajaksi

Ohjelmapäällikkö Samppa Rinne LiveFIN ry:n hallituksen puheenjohtajaksi

SUOMEN LIVEMUSIIKKIKENTÄN UUSI ETUJÄRJESTÖ LIVEFIN

KOKO Lahti Oy:n ohjelmapäällikkö Samppa Rinne on valittu Suomen livemusiikin etujärjestön LiveFIN:in hallituksen puheenjohtajaksi.

Suomen livemusiikkikenttä on saanut uuden etujärjestön. Vastaperustettu LiveFIN ry edustaa populaarimusiikkitapahtumia sekä kotimaista livemusiikkia ja etujärjestöön kuuluu erikokoisia toimijoita ympäri Suomen yhdistyksistä kansainvälisiin yrityksiin. Jäsenistössä on mukana festivaaleja, kulttuuritaloja, rock-klubeja ja keikkajärjestäjiä. 

LiveFINin tavoitteena on osoittaa musiikkitapahtumien volyymin kautta elävän musiikin ja musiikkitapahtumien merkitys musiikkialalla sekä luoda ja kehittää toimintaedellytyksiä livemusiikille. Elävä musiikki, kuten festivaalit, konsertit ja klubikeikat edustavat jo noin *60 % Suomen musiikkialan kokonaistaloudesta. Livemusiikin toimijat ovat ammattimaistuneet huomattavasti viimeisen parin kymmenen vuoden aikana.

Uuden järjestön valmistelu aloitettiin viime vuoden loppupuoliskolla.

Yhdistyksen uudeksi hallituksen puheenjohtajaksi on valittu KOKO Lahti Oy:n ohjelmapäällikkö, lahtelainen Samppa Rinne. KOKO Lahti Oy järjestää konsertteja ja keikkoja sekä vuokraa tiloja musiikkitapahtumiin Sibeliustalossa, Finlandia-klubilla sekä Lahden Messukeskuksessa.

Tästä vaan täyttä höyryä eteenpäin. Ensimmäisenä, tärkeänä askeleena on muodostaa alan kotimainen verkosto, joka peittää koko Suomen Ahvenanmaalta Ivaloon. On tärkeää, että tietoisuus LiveFIN ry:n olemassa olosta leviää alan toimijoiden keskuudessa ja sitä kautta saamme kasvatettua jäsenmäärää. Olemme tehokkaasti mukana alan kansainvälisissä yhteistyöverkostoissa, joista saadaan lisää voimavaroja vaikuttaa valtakunnallisesti ja alueellisesti.

Teemme työtä monella tasolla, mutta kirkkaimpana ajatuksena on, että kaikki mitä tehdään hyödyttää toimijoita konkreettisesti, on kyseessä sitten koulutus, lakiasioiden valmistelu tai rahoitushankkeen käynnistely. Haluamme olla helposti lähestyttävä taho. Keskustelu ulospäin on alkanut aktiivisesti – toimitusjohtaja Salla Vallinius tekee siinä hyvää työtä”  

Jäsenistössä on edustettuna livemusiikkitapahtumien ammattilaisia ja moniosaajia: Varapuheenjohtajana toimii Jyväskylän Lutakosta Jonna Paananen. Festivaaleja edustavat Ruisrockin Piia Lääveri ja Tuska Festivalin Eeka Mäkynen, klubeja ja venueita Joensuun Kerubin Panu Hattunen sekä Espoon Kulttuurikeskuksen Mika Nikula, keikkajärjestäjä Fullsteam Agencyn Iina Maula sekä Live Nationin Janne Joutsenniemi sekä Reeta Pankka, joka vastaa muun muassa Loosen, Lepakkomiehen LPRHC festivaalin artistibuukkauksista.

*) https://musicfinland.fi/fi/tutkimukset/musiikkialan-talous-ja-vienti-2016

Lisätietoja:
Samppa Rinne
Puheenjohtaja
LiveFIN ry
samppa.rinneatsibeliustalo.fi
+358 44 7161975

www.livefin.fi

https://www.facebook.com/LiveFINry/