Lahden Sibeliustaloa remontoidaan kesällä 2020

Lahden Sibeliustaloa remontoidaan kesällä 2020

Pääsali sekä kongressisiipi uudistuvat juhlavuoden kunniaksi

Perusparannustyöt sulkevat Sibeliustalon Pääsalin ovet kesäkaudeksi 2020, kun 20 vuotta vanhan konserttisalin lattia, lava sekä penkit uusitaan.

Pääsalin remontin yhteydessä Sibeliustalon kongressisiiven sataman puoleiselle seinustalle rakennetaan toinen sisäänkäynti kokous- ja kongressivieraiden käyttöön.

– Näin saamme jatkossa koko talon monipuolisemmin ja tehokkaammin käyttöömme, perustelee KOKO Lahden toimitusjohtaja Emilia Mäki toisen sisäänkäynnin tarpeellisuutta.

Nykyisellään kongressisiivessä sijaitsevia kokoustiloja ei voida myydä samanaikaisesti, jos Metsähallissa on yksityistilaisuus, koska kulku kongressisiipeen tapahtuu Metsähallin kautta. Useampi yhtäaikainen tilaisuus ruuhkauttaa myös ajoittain pääsisäänkäynnin luona sijaitsevat aulatilat.

Uuden sisäänkäynnin yhteyteen on suunnitteilla aulatila, joka soveltuu myös pienempiin juhla- ja cocktailtilaisuuksiin. Samalla Sibeliustaloon saadaan lisää kaivattua varastotilaa.

Sibeliustalon aikoinaan suunnitellut arkkitehti Hannu Tikka suunnittelee myös kongressisiiven uuden sisäänkäynnin. Tikka on lisäksi mukana Pääsalin perusparannustöiden suunnittelussa. Remontista ja rakentamisesta vastaa Lahden Tilakeskus.

– Sibeliustalon Pääsalin akustiikka on maailmankuulu, joten salin materiaalivalinnat täytyy ottaa tarkkaan huomioon, kertoo Sibeliustalon tekninen johtaja Jukka Kaunisto.

Perusparannustyöt sulkevat vain osittain Sibeliustalon ovet ajanjaksolla 25.4.-22.9.2020. Metsähalli, Ravintola Lastu sekä Puusepän tehtaan tilat ovat remontin aikana asiakkaiden käytössä. Myös Finlandia-klubin
keikat järjestetään normaalisti.

Sibeliustaloa hallinnoivalla KOKO Lahti Oy:llä on tarjota remontin ajaksi tapahtumajärjestäjille muita vaihtoehtoisia konsertti- ja kokoustiloja Lahden Messukeskuksesta, Lahden konserttitalolta sekä Piano Paviljongista.

Sibeliustalo täyttää ensi vuonna 20 vuotta. Lahtelaisten olohuoneeksikin kutsuttua Sibeliustaloa ja sen 20-vuotistaivalta on suunnitteilla juhlia ennen ja jälkeen remontin. Juhlavuoden ohjelma julkistetaan myöhemmin.

Lahden kaupungin omistamassa Sibeliustalossa vierailee vuosittain lähes 200 000 konsertti- ja kokousvierasta ja se on tutkitusti Lahden tunnetuin matkailukohde. Sibeliustalo on tullut tunnetuksi ainutlaatuisesta puuarkkitehtuuristaan sekä Pääsalin maailmankuulusta akustiikasta. Vuonna 2000 valmistuneen tapahtu-matalon on suunnitellut suomalaiset arkkitehdit Hannu Tikka ja Kimmo Lintula. Pääsalin akustiikasta on vastannut amerikkalainen Russel Johnson, Artec Consultants Inc:sta.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Emilia Mäki, KOKO Lahti Oy
Puh. 050 582 0953, emilia.maki@kokolahti.fi

Tekninen johtaja Jukka Kaunisto, KOKO Lahti Oy
Puh. 050 398 5804, jukka.kaunisto@kokolahti.fi