KOKO Lahti Oy:n toinen toimintavuosi jäi tulostavoitteista

KOKO Lahti Oy:n toinen toimintavuosi jäi tulostavoitteista

Vilkas tapahtumavuosi täytti asetetut liikevaihtotavoitteet, tapahtumatalojen tarjonta kasvoi Piano Paviljongilla

Järjestyksessään toinen KOKO Lahti Oy:n toimintavuosi jäi hieman asetetuista tulostavoitteista. Liikevaihdollisesti vuosi 2018 oli odotusten mukainen, 6,05 milj. €, tuloksen jäädessä kuitenkin tappiolle -303 513 €. Vilkkaan tapahtumavuoden tulokseen vaikuttivat yhtiön fuusioon liittyvät investoinnit.

Liikevaihto jakautui verrattain tasaisesti kolmen tulosvastuualueen kesken: messut, konsertti- ja ohjelmapalvelut sekä kokous- ja yritystapahtumat. Liikevaihtoa syntyi myös ulosvuokrauksesta sekä hallintopalveluista, johon lasketaan mm. Lahden kaupunginorkesterin sekä ravintolatoiminnan vuokratuotot.

KOKO Lahti Oy järjesti toimintavuonna yhteensä 11 messutapahtumaa, joista kuusi oli KOKO Lahden tuottamia messuja: Raksa 2018, Pihapiiri, Power Expo, Kokonaisturvallisuus, Caravan 2018 sekä Kätevä&Tekevä.

Vuonna 2018 Sibeliustalossa järjestettiin yhteensä 170 konserttia sekä 35 Sinfonia Lahden konserttia. 15-vuotista toimintataivaltaan viettänyt Finlandia-klubi tarjosi juhlavuonna ennätykselliset 34 keikkaa. Messukeskuksen halleissa järjestettiin yhteensä neljä hallitason konserttia, Lahden Konserttitalon Felix Krohn -salissa konsertteja järjestettiin kuusi.

Kokouksia järjestettiin KOKO Lahden kaikissa tapahtumataloissa yhteensä 423 kpl. Yritys- ja vuosijuhlia sekä gaaloja tapahtumataloissa juhlittiin 79 kertaa.

KOKO Lahden tapahtumataloissa vieraili kaiken kaikkiaan lähes 400 000 ihmistä vuonna 2018.

KOKO Lahti solmi toimintavuoden lopussa sopimuksen Sibeliustalon lähellä sijaitsevan kahvilaravintola Piano Paviljongin myynnistä ja markkinoinnista viideksi vuodeksi eteenpäin.

KOKO Lahti Oy työllisti viime vuonna yhteensä 37 vakituista työntekijää sekä yhden tuntityöntekijän. Tämän lisäksi yhtiö vuokraa tapahtumakohtaisesti lisähenkilöstöä mm. aulapalveluihin, lipunmyyntiin sekä järjestyksenvalvontaan.

Kuluvana vuonna yhtiö hakee kustannustehokkuutta siirtämällä lipunmyyntinsä Lippu.fi:lle. Muutoksen tavoitteena on toiminnan tehostamisen sekä kustannussäästöjen lisäksi myös asiakaspalvelun parantaminen lisäämällä myyntiä ja markkinointia kuluttajille, yrityksille ja ryhmille.

Lipunmyynti on viime vuosina siirtynyt voimakkaasti verkkokauppaan, joten oman myyntipisteen ylläpitäminen ei ole enää nykyisellään kustannustehokasta. Valtakunnallisena toimijana Lippu.fi pystyy tarjoamaan myös asiakaspalvelun näkökulmasta etuja, joita emme pystyisi itse tarjoamaan, toteaa toimitusjohtaja Emilia Mäki.

Konsertti- ja messuasiakkaille muutos näkyy pidennettyinä puhelinpalvelun aukioloaikoina sekä keskeisemmällä sijainnilla ja laajemmilla aukioloajoilla palvelevana asiakaspalvelupisteenä.

Muutoksen myötä Sibeliustalon aulassa sijaitseva lipunmyynti siirtyy kauppakeskus Triossa sijaitsevaan Lippu.fi myyntipisteeseen. Sibeliustalon lippukassa on avoinna 1.8. alkaen vain tapahtumien yhteydessä.

Vuoden aikana 2019 KOKO Lahti Oy:ssa tullaan tarkastelemaan myös muidenkin liiketoimintojen kannattavuutta.

KOKO Lahti Oy:n omistaa Lahden kaupunki. Hallituksen puheenjohtajana toimii Jari Salonen sekä varapuheenjohtajana Tapani Ripatti. Toimitusjohtajana jatkaa Emilia Mäki.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Emilia Mäki, KOKO Lahti Oy
Puh. 050 582 0953, emilia.maki@kokolahti.fi

Hallituksen puheenjohtaja Jari Salonen, KOKO Lahti Oy
Puh. 0440 211 211, jari@jarisalonen.fi