Lapsen oikeuksien päivää vietetään Sibeliustalossa 20.11.

Lapsen oikeuksien päivää vietetään Sibeliustalossa 20.11.

Kansainvälistä lapsen oikeuksien päivää vietetään 20. marraskuuta. Tänä vuonna lapsen oikeuksia on erityinen syy juhlia, sillä YK:n lapsen oikeuksien sopimus täyttää 30 vuotta. Päivän tarkoituksena on tuoda esiin lapsen oikeuksien sopimusta ja herättää keskustelua lasten hyvinvointiin liittyvistä asioista meillä ja maailmalla. Päivä saatiin nimettyä lapsen oikeuksien päiväksi suomalaisiin kalentereihin vuonna 2002 Suomen UNICEFin aloitteesta.

Sibeliustalo on mukana Lapsen oikeuksien päivän juhlavalaistuksessa valaisemalla rakennuksen lasikuution sinisellä teemavärillä keskiviikkona.

Samana aamuna Sibeliustalon Metsähallissa tanssahdellaan perinteisesti pienin vauhdikkain askelin, kun Lahden alueen päiväkotilaiset saapuvat Lapsen oikeuksien päivän tanssiaisiin. Satoja lapsia tanssittaa tänä vuonna tanssiyhtye Möröt. SOK Hämeenmaa tarjoaa lapsille mehua ja keksiä.

UNICEF: Lapsen oikeuksien päivä