Metsähalli soi! -ilmaiskonsertit Sibeliustalossa elokuun lopulla

Metsähalli soi! -ilmaiskonsertit Sibeliustalossa elokuun lopulla

Sinfonia Lahti järjestää yhteensä kuusi ilmaiskonserttia elokuun viimeisellä viikolla Sibeliustalon Metsähallissa Sinfonia Lahden 70 v. sekä Sibeliustalon 20 v. juhlavuoden kunniaksi. Ensi kerran järjestettävä Metsähalli soi! -konserttisarja toteutetaan kolmena peräkkäisenä iltana, keskiviikosta perjantaihin 26.–28.8.2020 klo 18 ja 20. Tunnin mittaisten konserttien tarkoituksena on tarjota jälleen elävää musiikkia lahtelaisille musiikinystäville hiljaisen koronakevään jälkeen. Konsertit koostuvat niin klassisesta kuin viihteellisemmästäkin sisällöstä.

Kunakin päivänä klo 18 konsertti-ilta alkaa klassisella ohjelmalla, ja kokoonpanot vaihtelevat alttoviulun ja kontrabasson muodostamasta duosta kahdeksasta soittajasta muodostettuun jousioktettiin. Konserteissa kuultavia teoksia ovat mm. Dvořákin jousikvintetto, Mozartin klarinettikvintetto ja Mendelssohnin jousioktetto.

Vasket viihteellä -konsertissa keskiviikkona klo 20 kuullaan 11-henkisen yhtyeen voimin monipuolinen kattaus viihdemusiikkia, mm. kappaleet Mombasa, Perfidia ja Jäätelöauto. Salonkiorkesterin ikivihreitä -konsertti torstaina klo 20 vie kuulijansa viihdemusiikin klassikkojen pariin, mm. kappaleilla Lapin tango, Ranskalaiset korot, Moskovan valot ja Pieni sydän. Metsähalli soi! -sarjan päätöskonsertissa perjantaina klo 20 lavan täyttää eteläamerikkalainen musiikki pääosassa legendaarinen argentiinalainen tangosäveltäjä Astor Piazzolla.

Konsertit järjestetään yhteistyössä Sibeliustalon kanssa. Sibeliustalon ravintola Lastu on avoinna klo 20 asti.

Konsertteihin ennakkoilmoittautuminen

Tilaisuuteen ei jaeta lippuja, vaan konsertteihin ilmoittaudutaan ennakkoon. Noudatamme konsertin järjestelyissä viranomaisohjeita. Konserteissa on huomioitu turvavälit, joten paikkoja on rajoitetusti.  Metsähalliin mahtuu samanaikaisesti maksimissaan 250 konserttivierasta, joille kaikille on osoittaa turvallisuusohjeiden mukaisesti oma istumapaikka.

Metsähalli soi! -ilmaiskonsertit

Ke 26.8.
klo 18 Klassisista kuudelta: Beethoven – Ibert – Mozart – Dvořák
klo 20 Vasket viihteellä

To 27.8.
klo 18 Klassista kuudelta: Mozart – Mendelssohn
klo 20 Salonkiorkesterin ikivihreitä

Pe 28.8.
klo 18 Klassista kuudelta: von Dittersdorf – Mozart – Ahmas
klo 20 Piazzollan taikaa