Sibeliustalon Kongressisiipi sai oman sisäänkäynnin sekä aulatilan

Sibeliustalon Kongressisiipi sai oman sisäänkäynnin sekä aulatilan

Lahden Sibeliustalon Vesijärven puolelle avautuvan kongressisiiven uusi sisäänkäynti on valmistunut. Viisi erikokoista kokoushuonetta sisältävään kongressisiipeen rakennettiin oma, erillinen sisäänkäynti sataman puoleiselle seinustalle. Yhteensä 125 m² käsittävä tila sopii noin 100 henkilön juhla- ja cocktailtilaisuuksiin. Tilaa myydään niin yritys- kuin yksityiskäyttöön. Tilan alle on rakennettu myös kaivattua lämmintä varastotilaa.

Metsänhaltijaksi nimetty tila on saanut nimensä Sibeliuksen teoksen mukaan, ja se jatkaa näin Sibeliustalon kokoustilojen metsäaiheista nimisarjaa. Merkittävä sinfoninen runo Metsänhaltija oli ollut tuntemattomuudessa lähes 100 vuoden ajan, kunnes Sinfonia Lahti esitti sen vuonna 1996 ”Vuosisadan ensi-ilta” -nimisessä konsertissa runsaslukuisen kansainvälisen lehdistön läsnäollessa.

Uuden sisäänkäynnin myötä Sibeliustalon tiloja voidaan jatkossa myydä entistä tehokkaammin. Aikaisemmin kokoustiloja ei ole pystytty varaamaan Metsähallin ollessa yksityiskäytössä, sillä kulku kokoustiloihin on tapahtunut ainoastaan Metsähallin kautta.

– Toinen sisäänkäynti sekä aulatila kasvattaa myyntipotentiaaliamme, kertoo KOKO Lahti Oy:n toimitusjohtaja Emilia Mäki.

Sibeliustalon aikoinaan suunnitellut arkkitehti Hannu Tikka on vastannut myös kongressisiiven uuden sisäänkäynnin suunnittelusta.

– Metsänhaltijasta on suora kulku kongressisiiven muihin kabinetteihin, joten tilaa voi kasvattaa tilaisuuksien tarpeen mukaan. Oma sisäänkäynti on oiva lisä myös silloin, kun tilaisuuden toivotaan jäävän yksityiseksi, lisää toimitusjohtaja Mäki.

Kongressisiipeä koristaa lahtelaislähtöisen taiteilijan Ville Rädyn Sibeliustaloa kuvaava teos, joka tilattiin tapahtumatalon 20-vuotisjuhlan kunniaksi.

Uusien tilojen avajaisia on tarkoitus juhlistaa maltillisesti koronatilanteen helpotettua.

Median edustajat ovat tervetulleita tutustumaan uusiin tiloihin erikseen sovittuna ajankohtana. Koronarajoitusten vuoksi tilojen esittelystä sovitaan erikseen.

Lisätietoja:
Emilia Mäki
Toimitusjohtaja, KOKO Lahti Oy
Puh. 050 5820 953, emilia.maki@kokolahti.fi

Tilojen esittelyt:
Jussi Kortepuro
Myyntijohtaja, KOKO Lahti Oy
Puh. 040 167 6757, jussi.kortepuro@kokolahti.fi