European Street Food Awards Finland kisataan Sibeliustalon rannassa syyskuussa

European Street Food Awards Finland kisataan Sibeliustalon rannassa syyskuussa

LAHTI SAA MAAILMAN SUURIMMAN STREET FOOD -KILPAILUTAPAHTUMAN

Syyskuussa Lahdessa kilpaillaan alan kasvavimman ruokatrendin äärellä, kun street foodin parhaimmistoa palkitseva ESFA 2022 Suomen osakilpailu järjestetään Lahdessa. Kansainvälisesti arvostettu European Street Food Awards Finland kisataan näyttävällä paikalla veden äärellä Lahden Sibeliustalon rannassa lauantaina 24. syyskuuta. Katuruoan ystävät pääsevät nauttimaan kilpailijoiden taidonnäytteistä ja äänestämään suosikkiruokaansa rentohenkisessä ilmaistapahtumassa. European Street Food Awards Suomi -osakilpailun järjestää Food Camp Finland yhteistyössä KOKO Lahti Oy:n kanssa.

Street foodin suosio on jatkuvassa kasvussa. Trendi puhuttelee tällä hetkellä niin kotikokkeja kuin keittiöammattilaisiakin aitoudellaan, matalan kynnyksen makukokemuksilla, syömisen helppoudella ja epämuodollisuudellaan. Palkitun brittiläisen ruokavaikuttaja Richard Johnsonin perustaman European Street Food Awards on saavuttanut suuren suosion niin yleisön kuin ammattilaisten keskuudessa. Muun muassa Iron Chef -tuomarina ja ruokakirjailijana tunnetun Johnsonin mukaan kilpailun rooli on toimia vahvana katuruoan sanansaattajana ympäri maailman.

European Street Food Awards -karsintakiertueeseen on tänä vuonna ilmoittautunut 16 maata. Lahden karsintaan on tulossa suuri joukko Suomen street food -keittiöiden parhaimmistoa. Paikallista osaamista karsinnassa esittelevät Cilantro Taqueria sekä Kusmiku.

Food Camp Finlandin toimitusjohtaja Riikka Kannas riemuitsee ainutlaatuisesta tilaisuudesta toteuttaa European Street Food Awardsin osakilpailu Suomessa: ”Olimme otettuja, kun Richard pyysi meitä järjestämään Suomen osakilpailun. Street food, jonka huippukokit ovat ottaneet omakseen ympäri maailman, on hyvä esimerkki Food Campin ydinosaamisesta ruokailukokemuksen muotoilun kehittämisessä”.

Kilpailupaikaksi valikoitui Lahden Sibeliustalon edusta aidossa suomalaisessa järvimaisemassa. ”On kunnia saada arvostettu ruokatapahtuma Lahteen, upean kansainvälisesti tunnetun maamerkkimme äärelle suomalaiseen järvimaisemaan”, iloitsee tapahtumatoteutuksesta vastaavan KOKO Lahti Oy:n toimitusjohtaja Emilia Mäki.

European Street Food Awards Finland -karsinta Lahden Sibeliustalon rannassa 24.9.2022 klo 12-21.

Suomen osakilpailuun ilmoittautuneet (tilanne 14.6.2022)

 • Cilantro Taqueria, Lahti
 • Kusmiku, Lahti
 • The Van Kotka, Kotka
 • Yeastie Boi, Helsinki
 • Seksico Tacos, Helsinki
 • Bun2Bun, Helsinki
 • Loimukeisari, Helsinki
 • Social Burgerjoint, Helsinki
 • Meet, Espoo
 • Bunit, Espoo
 • Buli, Vantaa
 • JJ’s BBQ, Salo

Kilpailun yhteistyökumppanit: Arla Pro, Lantmännen Unibake ja Wihuri Metro-tukku

Lisätiedot:

Europeanstreetfood.com
Facebook | European Street Food Awards Finland