European Street Food Awards tuo katuruoan parhaat palat Sibeliustalon rantaan 24.9.

European Street Food Awards tuo katuruoan parhaat palat Sibeliustalon rantaan 24.9.

Katuruoan parhaimmistoa palkitseva ESFA 2022 Suomen osakilpailu ja katuruokatapahtuma järjestetään Lahdessa syyskuun viimeisenä lauantaina 24.9. Kansainvälisesti arvostetun kilpailun näyttämönä toimii Lahden Sibeliustalon ranta Piano Paviljongin edustalla. Rentohenkisessä ilmaistapahtumassa pääsee veden äärellä nauttimaan kilpailijoiden taidonnäytteistä ja äänestämään suosikkiruokaansa. European Street Food Awards Suomi -osakilpailun järjestää Food Camp Finland yhteistyössä KOKO Lahti Oy:n kanssa.

Suomen karsintaan Lahteen on tulossa kolmetoista toimijaa Suomen street food -keittiöiden huipulta. Kilpailijoiden joukossa nähdään kolme paikallista ravintolaa omilla bravuurituotteillaan. Cilantro Taqueria tuo raadin ja yleisön arvosteltavaksi Taco el pastorin ja Leidi Pipari Thai Massaman Curry cookien. Heinolalaisen Kusmikun kilpailutuotteena on Karjalanrieska. Kilpailun tuomaristoa johtaa street foodin konkarina tunnettu Mika ”Pikkis” Tuomola Social Burgerjointista.

Street foodin suosio on jatkuvassa kasvussa. Trendi puhuttelee tällä hetkellä niin kotikokkeja kuin keittiöammattilaisiakin aitoudellaan, matalan kynnyksen makukokemuksilla, syömisen helppoudella ja epämuodollisuudellaan. Palkitun brittiläisen ruokavaikuttaja Richard Johnsonin perustama European Street Food Awards on saavuttanut suuren suosion niin yleisön kuin ammattilaisten keskuudessa. Muun muassa Iron Chef -tuomarina ja ruokakirjailijana tunnetun Johnsonin mukaan kilpailun rooli on toimia vahvana katuruoan sanansaattajana ympäri maailman.

European Street Food Awards -karsintakiertueeseen on tänä vuonna ilmoittautunut 16 maata. Karsintojen voittajat kisaavat Münchenin finaalissa 7.-9. lokakuuta.

Kilpailijat:
Buli, Vantaa 
Social Burgerjoint, Helsinki  
Leidi Pipari, Lahti 
Cilantro Taqueria, Lahti 
Bunit, Espoo
The Van Kotka, Kotka 
Loimukeisari, Helsinki 
Eddie’s Fish & Chips, Hanko
Seksico Tacos, Helsinki 
MUU, Espoo 
Kusmiku, Heinola 
JJ’s BBQ, Salo 
Bad Bone Barbeque, Vantaa

Tuomaristo:
Mika ”Pikkis” Tuomola (Social Burgerjoint), Guilherme Guise (Arla Pro), Marko Hirvonen (Lantmännen Unibake), Juuse Mikkonen (Wihuri Metro-tukku), Mervi Pasanen (Etelä-Suomen Sanomat), Marko Viljamaa (Koulutuskeskus Salpaus), Ville-Eemeli Junnola (Restel/Food&Events Tapahtumaravintolat), Tomi Kolppanen (Hartwall) ja Prisca Leclerc (Food Camp Finland).

Kilpailun yhteiskumppanit:
Arla pro, Vaasan Oy, Wihuri Metro-tukku, Restel/Food&Events Tapahtumaravintolat, Hartwall ja Hämeen Media.

European Street Food Awards -karsinta ja katuruokatapahtuma Lahden Sibeliustalon rannassa 24.9.2022 klo 12-21.