Maaliskuun Musta Messu

Kuudetta Maaliskuun Mustaa Messua juhlitaan Lahden Finlandia-klubilla lauantaina 9.3.2024.

Maaliskuun Mustan Messun pääesiintyjänä nähdään suomalaisen melodisen death metalin ykkösnimiin lukeutuva Wolfheart. Kyseinen esiintyminen onkin yhtyeen ainoa kotimaan keikka keväällä. Joten nyt viimeistään kannattaa laittaa kalenteriin merkintä ja lähteä lippukaupoille.

Vastikään Etelä-Amerikan kiertueelta palannut ja parhaillaan tulevaa levyä äänittävä Where’s My Bible palaa keikkalavoille Maaliskuun Mustassa Messussa. Yhtye julkaisi uuden singlensä Creator Of Abyss.

Black metalin kärkikahinoihin noussut, pitkin Eurooppaa kiertänyt Warmoon Lord soittaa ensimmäisen kotikaupungin keikkansa Finlandia-klubilla.

Bob Malmström on pyyhkäissyt viime kesänä läpi kaikki kotimaan suurimmat metallifestivaalit, ja kuin Strömsön lailla arvosanaksi jäi 11/10. Miten ihmeessä, sitä me emme tiedä. Mutta sen tiedämme, että tämä ei tule halvaksi, kun purjevene parkkeerataan Lahden satamaan ja samppanja alkaa virtaamaan klubin takahuoneessa.

Murhaballadeita, okkultistista folkia, henkiin herätettyjä Amerikan kansanlauluja hukutettuna kouvolalaiseen melankoliaan. Banjot soi ja ryhmälaulut raikaa, kun Maaliskuun Mustan Messun kattaukseen liittyy The Gallows Dance.

Vuonna 2002 perustettu Torture Killer kunnioittaa musiikissaan death metalin juuria ja onkin lunastanut paikkansa Suomen kuolonmetallin kärjestä. Tämä yhtye saa varmasti festivaalikansan päät nyökkymään.

Suomalaisen black metalin pioneeri Azaghal julkaisi loistavan ’Alttarimme on luista tehty’ -albumin alkuvuodesta 2023. Kannattaakin laittaa se tehosoittoon maaliskuuta odotellessa.

Tero Kalliomäen perustama Kallomäki yhdistelee pakanametallia ja dark folkia. Tätä kokonaisuutta ei kanna missata.

Lahti Burlesquen kaksi upeaa artistia Dolly Poupee ja Anna Ivana Julma saapuvat viihdyttämään messukansaa tummanpuhuvilla esityksillään.

Aikataulu ja liput

la 9.3.2024 klo 18.00

Location

Finlandia-klubi

46 €

+ tilausmaksut alk. 1,50 € / tilaus (lippu.fi)