Sibelius-festivaali: Norfolk

Sinfonia Lahti
Dalia Stasevska, kapellimestari

Pohjolan tytär
Kuningas Kristian II -sarja
Tuonelan joutsen
Finlandia
Valse triste
Aallottaret

Klo 18 Johdatus konserttiin / Puusepän sali
Timo Virtanen: Sibeliuksen matkat

Vuonna 1914 Sibelius teki menestyksekkään vierailun Amerikkaan, jonka aikana häntä kohdeltiin kuin kuninkaallista isäntänsä Carl Stoeckelin toimesta. Matkan aikana hän sai myös Yale yliopiston kunniatohtorin maininnan. Tämä vierailu jäi hänen ensimmäiseksi sekä viimeiseksi Amerikan matkakseen. Sibeliukseen teki vaikutuksen orkesteri, jossa oli soittajia New Yorkista ja Bostonista. “Music Shedissä” kuultu ohjelmisto on rekonstroitu tähän Norfolk-konserttiin.

Pohjolan tytär on yksi Sibeliuksen suosituimmista sinfonisista runoista. Se kantaesitettiin Marinskin teatterissa Venäjällä, jossa orkesteri rakastui teokseen, ja se oli jättimenestys. Kuulija voi löytää teoksesta viittauksia Kalevalaan.

Sibelius muokkasi Aallottaret-teosta Amerikan matkaa varten, jossa se kantaesitettiin. Kriitikko Olin Downes kutsui sitä “hienoimmaksi kuvaelmaksi merestä, jota on koskaan kuultu musiikissa”.

Konsertin kesto noin 2 h, sis. väliajan 20 min.

 

Aikataulu ja liput

to 7.9.2023 klo 19.00

Location

Sibeliustalon Pääsali

54 – 20 € / aikuiset ja eläkeläiset
27 – 10 € / lapset, opiskelijat ja työttömät

138 – 103 € / Festivaalipassi (sis. konserttiliput konsertteihin Norfolk, Tukholma, Rooma, naulakkomaksut, käsiohjelmat ja Sibelius-festivaali -kassin)

+ tilausmaksut alk. 1,50 € (www.lippu.fi)