Sibeliustalo

Kävijäinfo

Aukioloajat

Sibeliustalo on avoinna ma-pe klo 8-17 ja viikonloppuisin tuntia ennen tilaisuuden alkua.
Katso Sibeliustalon lipunmyynnin aukioloajat.

Naulakkopalvelut

Naulakkomaksu 3 € / hlö, alle 7-vuotiaat veloituksetta. Naulakkopalvelu aukeaa tuntia ennen tilaisuutta. Naulakkomaksun voi maksaa käteisellä tai kortilla.

Voit maksaa naulakkomaksun myös ennakkoon lipun oston yhteydessä Sibeliustalon lippukassalla, jolloin naulakkomaksu on 2,50 € / hlö. Konsertin yhteydessä naulakkomaksu on naulakolla ja lippukassalla 3 € / hlö.

Kadonneesta naulakkolapusta perimme 10 euron maksun.

Suojaa kuuloasi

Joissain konserteissa äänenvoimakkuus saattaa nousta korkealle tasolle. Suosittelemme korvatulppien käyttöä. Sibeliustalon laadukkaita ja pitkäkestoisia korvatulppia voi ostaa naulakolta. Hinta 3 € / kpl.

Löytötavarat

Kadonneita tavaroita voi kysellä Sibeliustalon vahtimestareilta numerosta 050 398 5803.

Kuvaaminen ja liikkuminen talossa

 • Sibeliustalossa on vapaa pääsy aulaan, Metsähalliin ja Ravintola Lastuun.
 • Yksityistilaisuuksien aikana voi myös näissä tiloissa olla liikkumisrajoituksia.
 • Sibeliustalon sisällä saa kuvata vain omaan käyttöön. Haastattelukuvauksista ja muista kuvauksista on sovittava etukäteen markkinoinnin ja viestinnän kanssa.
 • Kun tarvitset apua, kysy neuvoa vahtimestareiltamme.

Huomioithan että konserttimme ovat erilaisia ja järjestäjäkohtaisesti niiissä voi olla erilaisia ikärajoja. Jokaisella konserttiin tulijalla pitää olla turvallisuusmääräyksistä johtuen oma paikkalippu (koskee myös lapsia).

Esteettömyys Sibeliustalossa

Sibeliustalo palvelee kaikkia käyttäjäryhmiä mahdollisimman tasapuolisesti.

Esteetön liikkuminen

 • Pysäköintipaikat: salirakennuksen kohdalla 3  invapaikkaa autoille sisämuurin vieressä.
 • Automaattiovet
  - Pääsisäänkäynnin Ankkurikadun puolella on automaattiovi, painike vasemmalla puolella.
  - Kongressisiiven ovet aukeavat seinällä olevasta painikkeesta, sisäovi aukeaa automaattisesti. Kongressisiipeen on luiska.
 • Esteetön hissi
  - Finlandia-klubille toiseen kerrokseen pääsee hissillä (max 25 hlöä)
  - Finlandia-klubilla on tasalattia, pyörätuolilla pääsee myös lavan eteen.
  - Saunakabinettiin (4. kerros), Hartman-aulaan, ryhmätiloihin ja toimistoihin (2.kerros) on aulasta henkilöhissi (max 8 hlöä)

Pyörätuolit ja rollaattorit

Kaikkia pyörätuolia tai esim. rollaattoria käyttäviä asiakkaita pyydetään saapumaan hyvissä ajoin tapahtumiin. Näin varmistetaan, että Sibeliustalon henkilökunta ehtii tarvittaessa avustaa siirtymisessä saliin ja paikan löytämisessä. Sisään meno ruuhkautuu heti ovien avauduttua ja kaikki em. apuvälineitä käyttävät pyritään saamaan sisälle ennen muuta yleisöä.

Sibeliustalon pääsalin pyörätuolipaikat 12 kpl sijaitsevat permannon viimeisellä  rivillä nro  23. Kulku näille paikoille on suoraan sisääntulokerroksesta Metsähallin läpi saliovien kautta.
Alapermannolle mennään oikean kaikukammion invahissillä.
1. ja 2. parvelle pääsee Metsähallin takaseinän keskellä olevalla henkilöhissillä.

Pyörätuoli- ja avustajapaikat ovat myynnissä Sibeliustalon lipunmyynnissä sekä Lippupisteen ja Lippupalvelun myyntipisteissä (huom! ei saatavilla netistä). Ostettaessa lippua pyörätuolin käyttäjälle kannattaa varmistaa, että paikat ovat varmasti oikeilta paikoilta. Kulku muille paikoille on hankalaa mm. rapuista johtuen. Myös avustajan kannattaa ostaa lippunsa hyvissä ajoin,  jotta saa paikan mahdollisimman läheltä avustettavaa.

Sibeliustalosta voi lainata tilaisuuden ajaksi pyörätuolin tai rollaattorin liikkumisen avuksi.

Esteettömät WC:t

sijaitsevat lähellä naulakkoa: lippukassalta käytävää eteenpäin, kulman takana oikealla.  Toisessa tilassa lapsenhoitotaso ja tarvikkeita.

Avustavat koirat

Opas- tai avustajakoiria käyttävät henkilöt voivat tulla Pääsalin konsertteihin ja Finlandia-klubille sekä ravintolatiloihin. Opas- tai avustajakoirasta kannattaa mainita jo lipunostotilanteessa. Pyörätuolipaikat ovat salissamme koiran kannalta parhaiten sijoitettuja. Koiran kanssa konserttiin tulevaa asiakasta pyydetään saapumaan paikalle hyvissä ajoin, ja ottamaan välittömästi yhteyttä vahtimestariimme. Näin toimien voimme varmistaa esteettömän ja sujuvan siirtymisen konserttisalin puolelle.

Pyydämme  huomioimaan konserteissa, että musiikin voimakkuus ja valot voivat häiritä koiraa.
Koiran voi jättää myös aulassa olevaan rauhalliseen paikkaan odottamaan. Henkilökunta opastaa paikan sijainnissa ja avustaa tällaisissa tilanteissa asiakkaan saliin omalle paikalleen.

Induktiosilmukka

Sibeliustalon Pääsalissa on taustamelua hälventävä induktiosilmukka.  Pääsalin kuuluvuuskartta löytyy osoitteesta www.kuulokuvat.fi. Mikäli huomaatte laitteen toiminnassa häiriöitä, pyydämme ilmoittamaan siitä henkilökunnalle.