Joutsenlaulu – Musikaali Ollista, Jussista ja Yöstä

Joutsenlaulu – Musikaali Ollista, Jussista ja Yöstä

Olli Lindholm oli Yö-yhtyeen laulaja, säveltäjä ja sanoittaja sen perustamisesta lähtien aina kuolemaansa asti. Jussi Hakulinen toimi Yössä aluksi kosketinsoittajana, laulajana ja erityisesti säveltäjänä ja sanoittajana. Bändin tarina alkoi, kun Olli ihastui Jussin omintakeiseen musiikkiin, ja heidän ystävyytensä synnytti Yö-yhtyeen Porissa vuonna 1981. Pian perustamisen jälkeen Yö voitti rockin SM-kisojen Porin karsinnat ja sijoittui kokonaiskilpailussa kolmanneksi. Yö kohosi Suomen suosituimpien yhtyeiden joukkoon vuonna 1983 Jussi Hakulisen säveltämillä kappaleilla Likaiset legendat ja Särkynyt enkeli.

Olli Lindholm arvosti erityisen paljon Hakulista muusikkona ja säveltäjänä. Hakulinen on luonut useita suomalaisia klassikkokappaleita kuten Joutsenlaulu, Rakkaus on lumivalkoinen, Kiitos ja kunnia, Hän tanssii kanssa enkeleiden ja monia muita. Musikaalin kappaleet ovatkin pääosin juuri Jussi Hakulisen säveltämiä. Yöllä on takanaan useita menestyslevyjä ja se on kiertänyt vuosikymmeniä kaikkialla Suomessa. Yön vaiheet sisältävät paljon onnea ja menestymisen hetkiä, mutta myös pettymyksiä ja surua. Yö kuuluu pitkäaikaisimpiin ja rakastetuimpiin rock-yhtyeisiin Suomessa.

Talvella 2022 sovimme Jussi Hakulisen kanssa Joutsenlaulu-musikaalin tekemisestä. Hän oli todella innoissaan musikaalin syntymisestä ja oli sen hengessä mukana. Olemme äärimmäisen surullisia hänen äkillisestä menehtymisestään. Musikaali on kunnianosoitus hänen ja Olli Lindholmin mittavalle elämäntyölle, joka on tehnyt lähtemättömän vaikutuksen suomalaisten sydämiin.

Olli Lindholmia esittää muusikko Matti Mikkonen alias Matthau Mikojan, joka on Popedan alkuperäiskitaristin Arwo Mikkosen poika. Hän on luonut uraa muun muassa Bloodpit-yhtyeen keulakuvana sekä omalla Matthau Mikojan Bandillään. Teatterikokemusta hänellä on muun muassa Juice Leskisen roolista Viidestoista yö -musikaalissa. Jussi Hakulista esittää puoletaan Erik Kraemer, joka on nähty musiikkiteatterilavoilla muun muassa Rauli Badding Somerjokena sekä Mikko Alatalona. Muissa rooleissa nähdään muun muassa Elisa Lairikko, Simo Pirttimaa, Jussi Ojanen, Simo Stenman ja Petri Lairikko.

Esityksen kesto n. 2,5 tuntia, sisältää väliajan.

Järjestäjä: Suomen Musiikkiteatteri.

 

Viritä aistisi elämyksille jo ravintolan puolella ennen tapahtumaa!
Tähän tapahtumaan voit ostaa etkopaloja & elämyksiä -paketin. Paketti sisältää suussasulavia tapas -tyylisiä makupaloja sekä tapahtumalipun. Lue lisää paketista täältä.

Aikataulu ja liput

pe 10.2.2023 klo 19.00

Location

Sibeliustalon Pääsali

45,50 € / peruslippu
41,50 € / eläkeläinen
35 € / opiskelija, lapsi, työtön
69 € / Elämyksiä & Etkopaloja -paketti

+ tilausmaksut (alk. 1 € www.lippu.fi)